National

Arhiepiscopul Tomisului, petiție pentru redeschiderea bisericilor

Publicat: 03 mai 2020
IPS Teodosie
IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului cere deschiderea bisericilor. Înaltpreasfinţitul Teodosie cere credincioşilor să îl sprijine şi să trimită cu toţii petiţii asemănătoare pe adresa prefecturii.

„IPS Teodosie doreşte să formuleze o petiţie către Prefectura Constanţa, pentru a fi deschise bisericile credincioşilor”, se arată într-o postare a Arhiepiscopiei Tomisului.

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că a pregătit o documentare „din care reiese că, creştinii fără biserică nu-şi exercită un drept care este în Constituţie. Nu înţeleg această restricţie, pentru că nu are nicio logică. Biserica nu infectează”.

Arhiepiscopia îi îndeamnă pe cei care doresc să sprijine această iniţiativă, să-şi trimită cerereile lor, „în formă scrisă, până marţi, 5 mai 2020, cu datele personale completate şi semnătură olografă, pe adresa ARHIEPISCOPIA TOMISULUI, Str. Arhiepiscopie nr 23, Constanţa, cu specificaţia „Petiţie pentru deschiderea bisericilor”.Cererile vor fi anexate petiţiei prin care episcopul cere deschiderea bisericilor.