Razboi în Ucraina

Armata rusă a intrat în Kiev! Tancurile rusești defilează pe străzi și cetățenii sunt implorați să folosească cocktailuri Molotov – LIVE VIDEO

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Armata rusă a intrat în Kiev Tancurile rusești defilează pe străzi și cetățenii sunt implorați să folosească cocktailuri Molotov - LIVE VIDEO
Armata rusă ar fi intrat în Kiev, potrivit unor rapoarte neoficiale

În aceste momente armata rusă a intrat pe Kiev, arată unele raporturi neoficiale. Sunt mai multe clipuri,  în care tancurile rusești defilează pe străzile Capitalei. Acest lucru ar putea complica toată situația din Ucraina pentru că președintele Volodimir Zelenski a afirmat mai de multe ori că este ținta numărul unu al lui Vladimir Putin.

În această dimineaţă au fost raportate mai multe lovituri de rachete în Kiev, iar președintele Volodimir Zelenski a recunoscut aceste fapte. Oricum, în aceste momente se pare că și oficialii ucrainieni menționează faptul că armata rusă a intrat în Kiev.

Armata rusă a intrat în Kiev

Faptul că armata rusă a intrat în Kiev ar putea complica situaţia în Ucraina care rezistă incă eroic în fața forțelor militare inamice. Tancurile rusești apar că au intrat pe străzile din Capitala Ucrainei. Armata ucraineană spune că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dymer și Ivankiv, unde au avansat un număr mare de vehicule blindate rusești.

O postare pe pagina oficială de Facebook din forțele armate ucrainene au declarat că forțele „au continuat să reziste” forțelor ruse la nord-vest de capitală. Postarea a adăugat că trupele au distrus un pod de la granița râului Teteriv pentru a împiedica avansarea în continuare a forțelor ruse. Acesta a adăugat că trupele încă se țin de un aerodrom de la marginea orașului – care ar putea deveni o trambulină pentru armata rusă la Kiev, dacă trupele ruse l-ar ocupa.

Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat că armata rusă a intrat în Kiev

Armata rusă  se află acum la Kiev, au confirmat oficialii ucraineni într-un tweet. Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că „inamicul” se află în districtul Obolon. Ei i-au încurajat pe localnici să facă cocktailuri Molotov pentru a riposta, sfătuind totodată pe alții să caute adăpost.

„Locuitori pașnici – fiți atenți. Nu părăsiți casa!”

Corespondenții BBC de la Kiev au raportat anterior că au auzit focuri de armă, deși adaugă că este imposibil să știm ce înseamnă acestea în acest moment. Ei spun că acum pot auzi și explozii mai puternice.

Rusia atacă Ucraina din toate părțile

Este a doua zi de război în Ucraina, iar Rusia atacă din nou din toate părțile. După ce au ocupat, rând pe rând centrala de la Cernobîl sau Insula Șerpilor (ucigând gardienii de pe insulă), soldații ruși nu renunță la vreun obiectiv important.

Președintele Ucrainei a avertizat faptul că armata va lupta până la ultima suflare și că va rezista eroic în fața forțelor lui Vladimir Putin. Volodimir Zelenschi a vorbit și despre sacrificiul gardienilor de pe Insula Șerpilor și despre faptul că Rusia trebuie să demareze o discuție oficială pentru a evita vărsarea de sânge.  Președintele ucrainean Zelensky tocmai a postat pe Twitter spunând că a purtat discuții de dimineață cu premierul britanic Boris Johnson.El a cerut sancțiuni mai puternice și mai mult sprijin, pe Twitter: „Astăzi [avem] nevoie de sprijinul partenerilor mai mult ca niciodată”.

Oricum, faptul că armata rusă a intrat în Kiev poate duce la pierderi masive pentru armata ucrainei care oricum este vădită de mai multe posturi importante după ce Rusia a lichidat forțele aeriene din țară.

Adauga un comentariu