Razboi în Ucraina

Armata rusă ar fi cucerit complet orașul Mariupol, potrivit Ministerului rus al Apărării

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Armata rusă ar fi cucerit complet orașul Mariupol potrivit Ministerului rus al Apărării
Forțele armate ruse afirmă că dețin complet controlul asupra orașului port Mariupol

Potrivit anunțului făcut de Ministerul rus al Apărării, armata rusă ar fi cucerit complet orașul Mariupol, un important port la marea Azov. Orașul strategic a fost supus unui asediu neîncetat de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Totuși, comandantul Regimentului Azov susține că a reușit să se conecteze cu forțele armate ucrainene, însă situația ar fi extrem de dificilă.

Probabil cel mai afectat oraș al Ucrainei, Mariupol a fost ținta unui asediu devastator din partea trupelor ruse. Portul la marea Azov a fost distrus în proporție de 90 la sută, iar oficialii ucraineni vorbesc de zeci de mii de victime. Cu toate acestea, distrugerea orașului ucrainean Mariupol atinge noi culmi cu fiecare zi în care se duc luptele de gherilă între ultimii apărători ucraineni și trupele de invazie ale Rusiei.

Armata rusă ar fi cucerit complet orașul Mariupol

Războiul din Ucraina atinge o nouă etapă în momentul în care rușii par să fi obținut o imporrtantă victorie. Astfel, portul Mariupol a fost complet eliberat de luptătorii Regimentului Azov, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konaşenkov, conform agenţiei de presă ruse, TASS.

Portul maritim comercial din oraşul Mariupol a fost complet eliberat de militanţii nazişti ai Regimentului Azov. Toţi cei care erau ţinuţi ostatici de nazişti la bordul navelor, inclusiv străine, au fost eliberaţi”, susţine oficialul rus.

Potrivit lui Konaşenkov, trupele ucrainene rămase, inclusiv Regimentul Azov, sunt complet încercuite şi nu au posibilitatea de a scăpa. Mai mult, ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele Rusiei au deschis focul asupra unei nave ucrainene cu care se încerca evacuarea comandanţilor Regimentului Azov din oraşul Mariupol.

Forțele ucrainene au reușit să se conecteze cu Regimentul Azov

În replică la declarațiile Ministerului rus al Apărării, comandanţii ucraineni care apără Mariupol afirmă că unităţile lor au reuşit să se conecteze cu forțele Regimentului Azov, în ciuda atacurilor neîncetate. Astfel, comandanţii a două unităţi ucrainene din Mariupol au emis o declaraţie video în care afirmă că au reuşit să îşi unească forţele, în timp ce Rusia susţinea că a înregistrat progrese în oraş, transmite CNN.

Declaraţia lor vine în timp ce forţele ucrainene rămân blocate în interiorul oraşului Mariupol, care a fost supus săptămâni întregi unui bombardament neîncetat. Armata rusă a afirmat în repetate rânduri că a ocupat poziţii strategice în oraş, dar s-a confruntat, de asemenea, cu o rezistenţă dură din partea forţelor ucrainene.

Denis Prokopenko, comandantul Regimentului Azov, a declarat că unitatea sa s-a unit cu trupele Brigăzii 36 de puşcaşi marini, dar a recunoscut că unii apărători ucraineni s-au predat.

Aceştia sunt oameni adevăraţi [din Brigada 36] care au ales calea războiului. Nu faceţi eroi din dezertorii şi luptătorii care s-au predat de bunăvoie. Ei au ales calea ruşinii şi nu ar trebui să fie eroizaţi în niciun caz. Ştim ce facem, de ce ne aflăm aici. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini cu succes misiunea de luptă”, a declarat Serhii Volyna, comandantul Brigăzii de Infanterie Marină.

În altă ordine de idei, declarația referitoare la faptul că armata rusă ar fi cucerit complet orașul Mariupol nu a putut fi verificată independent de CNN.

Adauga un comentariu