Razboi în Ucraina

Armata rusă se apropie de Kiev. Primarul Vitali Kliciko, preocupat de bunăstarea locuitorilor rămaşi în capitală

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Armata rusă se apropie de Kiev. Primarul Vitali Kliciko preocupat de bunăstarea locuitorilor rămaşi în capitală
Primarul Kliciko a mulțumit țărilor care trimit provizii Ucrainei și a estimat că orașul are destule bunuri esențiale pentru a rezista încă două săptămâni

Vitali Kliciko, primarul din Kiev, preocupat de bunăstarea locuitorilor rămaşi în capitală. Acesta a declarat vineri, 11 martie, că aproximativ două milioane de locuitori ai oraşului au rămas prinşi în mijlocul atacurilor ruseşti care avansează deja pe câteva fronturi.

Primarul capitalei ucrainene a mai spus că orașul, care în mod normal are o populație de 3,5 milioane locuitori, are destule provizii esențiale pentru a rezista câteva săptămâni, și că liniile de aprovizionare rămân momentan deschise.

primarul din Kiev, Vitali Kliciko
Conform imaginilor din satelit, vineri, 11 martie, forțele rusești s-au regrupat la nord-vest, Marea Britanie spunând că ar putea fi pregătiri pentru un asalt asupra orașului în următoarele zile

Primarul din Kiev, preocupat de bunăstarea locuitorilor rămaşi în capitală

Într-un interviu comun, preocupat de bunăstarea locuitorilor rămaşi în capitală , fratele primarului din Kiev, Wladimir Kliciko, a adăugat că unii bărbați și unele femei care și-au însoțit familiile către relativă siguranță a vestului țării se întorceau pentru a lua parte la apărarea orașului.

În cadrul unui centru logistic din Kiev, primarul din Kiev alături de ajutoare coordonau livrarea proviziilor de alimente și medicamente magazinelor și persoanelor izolate acasă, a declarat că:

„Credem că aproape două milioane de oameni încă se află în Kiev și este foarte important să oferim servicii oamenilor. Acum avem electricitate, căldură, gaze, avem apă ”, a spus primarul Vitali.

Acesta a mulțumit țărilor care trimit provizii Ucrainei și a estimat că orașul are destule bunuri esențiale pentru a rezista încă două săptămâni.

Armata Rusiei este extrem de aproape de Kiev. La vest și la nord-vest, unde au avut loc lupte grele, aceştia au încercat să se apropie dinspre est și nord-est, oficialii ucraineni spunând că scopul final al rușilor este acela de a încercui orașul pentru a încerca să-l ocupe.

Conform imaginilor din satelit, vineri, 11 martie, forțele rusești s-au regrupat la nord-vest, Marea Britanie spunând că ar putea fi pregătiri pentru un asalt asupra orașului în următoarele zile.

„Ținta (invaziei rusești) este capitala Ucrainei, ținta este Kiev. Suntem pregătiți să ne apărăm orașul ”, a spus primarul Vitali Kliciko.

orasul Kiev pe timp in noapte, atacuri ale armatei ruse, bombardamante
Volodimir Zelenski, a cerut prin ajutorul unui mesaj video, o zonă de excludere aeriană, afirmând că este doar o chestiune de timp până când „rachetele ruseşti vor cădea pe teritoriul NATO”

Zelenski, avertisment pentru NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut prin ajutorul unui mesaj video, o zonă de excludere aeriană, afirmând că este doar o chestiune de timp până când „rachetele ruseşti vor cădea pe teritoriul NATO”. Acesta a făcut declarații a doua zi după atacurile aeriene ruse asupra unei baze de antrenament ucrainene situată la aproximativ douăzeci de kilometri de Polonia, membră a NATO şi UE, în apropiere de oraşul Liov. Potrivit surselor din Ucraina, aceste atentate au provocat 35 de morţi şi 134 de răniţi.

„Treizeci de rachete numai în regiunea Liov. Nu se întâmplă nimic care să ameninţe teritoriul Federaţiei Ruse. Şi la doar 20 de kilometri de graniţele NATO. Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că, dacă nu se iau măsuri preventive severe împotriva Federaţiei Ruse, aceasta va declanşa războiul”, a adăugat Zelenski.

NATO a refuzat solicitarea lui Zelenski de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei , deşi scopul era de a apăra populaţia ucraineană de bombardamente ale aviaţiei ruse.

„Suntem supuşi celui mai înfricoşător test din istoria noastră, din timpul vieţii noastre. Protejăm tot ce avem mai scump.Trebuie să rezistăm, trebuie să luptăm.Şi vom învinge.Cred în asta”, a mai adăugat președintele Ucrainei.

Primarul din Kiev, preocupat de bunăstarea locuitorilor rămaşi în capitală, a declarat vineri, 11 martie, că aproximativ două milioane de locuitori au rămas în mijlocul atacurilor ruseşti care avansează deja pe câteva fronturi.

tancuri atacate, razboi Ucraina, militari, armata
Potrivit surselor din Ucraina, aceste atentate ale rușilor au provocat 35 de morţi şi 134 de răniţi
Adauga un comentariu