Eveniment-Social

Așa arată jurnalul unei studente din Iași, dependentă de alcool! După ce a fost la un pas de a fi violată de prieteni, a băut un pumn de pastile pentru a uita totul!

Publicat: 15 oct. 2019

O ieșeancă a vrut să se sinucidă cu pastile după ce a conștientizat că este dependentă de alcool. A intrat într-un grup dubios de prieteni și a fost la un pas de a fi violată. Nu știe cine este cel care a vrut să-i facă rău. După lungi terapii la psiholog, aceasta a decis că e momentul să facă o schimbare. Ceea ce a făcut, i-a uimit pe toți

O tânără ieșeancă a fost la un pas de a se sinucide după o depresie prelungită, după ce părinții ei au plecat în Italia și au lăsat-o în grija bunicilor. Din cauză că s-a simțit mai mereu singură, aceasta nu a luat întotdeauna cele mai bune decizii, fiind nu doar o dată în pragul de a încheia socotelile cu viața.

A luat un pumn de pastile și l-a băut pe tot. A ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, unde a fost tratată, iar mai apoi trimisă direct la psiholog. Psihologul i-a recomandat și el o serie de medicamente care nu au avut niciun rezultat. După câțiva ani în care a simțit că viața ei nu are niciun sens, aceasta a decis că e momentul să facă o schimbare. S-a înscris la facultate și și-a promis că va ajuta pe alții să nu treacă prin ce a trecut ea. Astăzi este o studentă eminentă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, specializarea Sociologie și Asistență Socială.

„Eram într-o depresie continuă”

F. E. este o tânără ieșeancă în vârstă de 23 de ani. De la vârsta de șase ani, aceasta a rămas în grija bunicilor, după ce părinții au plecat din țară, și în afara de o sumă lunară modică, F. nu a mai primit nimic. Povestește că lipsa părinților în viața ei a marcat-o crunt și că multe dintre greșelile pe care le-a făcut în adolescență le-ar fi putut evita dacă ar fi primit vreun sfat părintesc, dacă ar fi avut vreun umăr pe care să poată plânge.

„În adolescență am intrat de multe ori fără voia mea în anturaje dubioase. Eram un copil, așa cum mă analizez acum, care căuta atenție, căuta să fie înconjurat de oameni care să-l aprecieze și cu care să vorbească. Ajunsesem să consum alcool în fiecare seară, crezând că așa viața va trece mai repede. Eram într-o depresie continuă și nu știam cu cine să vorbesc. Bunicii mei, fiind în vârstă, nu au știut cum să mă sfătuiască, iar părinții mă sunau când și când. Ajunsesem să devin dependentă de alcool, iar asta îmi distorsionase viziunea asupra realității. Am fost la un pas de a fi violată”, povestește tânăra.

La un pas de a fi violată

Din cauza anturajului în care intrase, F. povestește că într-o seară în care a băut peste măsură, a fost pe punctul de a fi violată de unul dintre băieții care făceau parte din acel grup. Fata povestește că s-a trezit la marginea unui drum, pe jumătate dezbrăcată. Atunci a conștientizat cât de grav este ceea ce i se întâmplă și a decis că trebuie să facă o schimbare. În caz contrar, avea să sfârșească groaznic.

„Am intrat într-un grup de prieteni în care m-a introdus o amică de-a mea. Mi se părea distractiv să ieși în fiecare seară și să fii înconjurat de oameni. Nu conștientizam atunci că grupul mă duce spre rău. După ce m-am trezit la marginea drumului și am realizat ce mi se putea întâmpla, am decis să renunț la alcool și să-mi schimb viața radical. Să renunț la anturaj și să mă înscriu la facultate. Din păcate, însă, schimbarea nu a venit atât de repede cum mi-aș fi dorit. Din cauză că organismul meu cerea alcool, substanță cu care îl obișnuisem, mă simțeam mereu stresată, debusolată și am început să iau calmante. Am luat calmante timp de câteva luni, am mers la psiholog și o perioadă m-am simțit mai bine”, adaugă F.

A vrut să se sinucidă

Deși avea deja 20 de ani, F. simțea încă lipsa părinților. Aceasta nu și-a găsit niciodată curajul de a le spune ce i s-a întâmplat, crezând că oricum nu au cum să o ajute. Singurătatea și depresia au adus-o în punctul de a-și dori să se sinucidă. A luat un pumn de pastile și a ajuns de urgență la spital.

„Stările mele de anxietate ajunseseră să mă manipuleze atât de tare, că nu mă mai puteam controla. Când aveam vreo criză, vedeam negru, îmi amorțeau mâinile și picioarele și până nu duceam la bun sfârșit gândurile diabolice pe care le aveam în cap, nu mă puteam calma. Într-o seară am băut un pumn de pastile. Am ajuns la Spitalul de Urgențe, unde am fost îngrijită și trimisă din nou la psiholog. După o perioadă asistată de tratament, am simțit cum ușor-ușor mă vindec. Începusem să înțeleg că nu pot schimba trecutul și că astăzi sunt o altă persoană”, mai spune tânăra.

Astăzi este un alt om

F. s-a înscris la facultate și a decis să urmeze o specializare prin intermediul căreia să poată ajuta copiii și tinerii care trec prin situații similare cu ea, să nu-i repete greșelile. Începutul a fost mai greu, așa cum povesteștea aceasta, căci schimbarea nu a fost ușoară. Povestește că avea nopți în care avea coșmaruri în care îi apăreau memorii din trecut. Asta nu a oprit-o să devină un om stabil, un om dăruit și ambițios.

„După ce m-am înscris la facultate, mi-a propus să mă focusez pe carieră, să înlocuiesc practic gândurile negre, cu cele bune, cele în care mă preocupam de viitorul meu. Am început să fac volutariat, să ajut copiii proveniți din familii dezorganizate să-și găsească calea, așa cum și eu mi-am găsit-o. Astăzi am înțeles că nu e vina mea că părinții mei au plecat, dar nici vina lor că au fugit din țară pentru un trai mai bun. E vina, poate, a contextului socio-economic impus de țara în care ne-am născut. Am înțeles că indiferent de situațiile prin care am trecut, dacă mi-am stabilit un țel și lupt pentru a-l atinge, șansele de a reuși sunt mari”, încheie F.loading...

Adauga un comentariu