Actualitate

Asa se curata rapid aragazul – Fara batai de cap si fara solutii chimice

Publicat: 29 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Asa se curata rapid aragazul - Fara batai de cap si fara solutii chimice
Curăță rapid aragazul

Curăță rapid aragazul. Bucătăria, și în special aragazul, este locul propice dezvoltării bacteriilor și de aceea trebuie să-i acordăm o atenție deosebită.

Așadar, grăsimea scursă, umiditatea şi resturile de mâncare sunt condiţii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor. Astfel, aragazul de inox necesită o atenţie specială deoarece suprafața lui se poate zgâria foarte uşor.

Curăță rapid aragazul

Ochiurile de la aragaz, mai ales în cazul gospodinelor care gătesc zi de zi, se pot murdări foarte tare. Oricâtă atenție le-am acorda, uneori cu greu le putem curăţa. După cum bine știți, există în comerț diverse prafuri de curăţare sau soluţiile speciale pentru dizolvat grăsimile. Însă și acestea se dovedesc deseori neputincioase în lupta cu murdăria. Mai mult, uneori pierdem și foarte mult timp pentru a freca sau peria suprafața aragazului.

Exista însă o metodă foarte simplă care rezolvă acest neajuns. Și aceasta nu doar că ne scuteşte de efortul fizic, dar are și rezultate mai bune în comparaţie cu soluțiile sus amintite. Persoanele care nu au încercat încă această metodă ar trebui să nu mai stea pe gânduri.

Metoda care curăță rapid aragazul

Puneţi fiecare ochi de aragaz într-o pungă vidată, de tip ziploc, în care aţi presărat puţin praf de amoniac şi apa caldă.

Lăsaţi să acţioneze peste noapte. După doar 24 de ore, fără niciun efort, capacele de aragaz sunt curate lună. Trebuie să te asiguri înainte ca bucătăria să fie bine ventilată. Și aceasta pentru ca mirosul de amoniac este periculos şi poate provoca ameţeli şi senzaţii de leşin.

De asemenea, şi grătarul aragazului poate fi curățat la fel. În acest caz aveți nevoie de o pungă suficient de mare, care poate fi închisă ermetic.

Și apa oxigenată este de mare ajutor

Încă un truc, la fel de simplu, vă şi lustruieşte ochiurile de aragaz. Nici de această dată nu va trebui să depuneți vreun efort. Tot ce trebuie să faceți este să adăugaţi în punga închisă ermetic o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată. Grăsimea va avea un duşman în plus, iar obiectele metalice vor căpăta strălucire. Astfel, la sfârșit aragazul va arăta la fel ca atunci când l-aţi cumpărat.

Adauga un comentariu