Prima pagină » Culinar » Conserve » Asa se marineaza corect ciupercile Champignon. Daca le lasi la fiert prea mult, se flescaiesc
Asa se marineaza corect ciupercile Champignon. Daca le lasi la fiert prea mult, se flescaiesc

Asa se marineaza corect ciupercile Champignon. Daca le lasi la fiert prea mult, se flescaiesc

13 sept. 2016, 14:00,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17174;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

1 kg ciuperci champignon

Pentru marinata:
6-7 cuisoare
6-7 catei de usturoi
2 linguri zahar
cateva boabe de piper alb si piper negru
150 ml otet de vin alb (6%)
2 linguri sare
3-4 frunze de dafin
1 litru apa

Mod de preparare:

1. Spala ciupercile, scurge-le si curata-le.
2. Pune la fiert in apa clocotinda.
3. Dupa 5 minute scurge-le.
4. Pune toate ingredientele pentru marinata la fiert.
5. Dupa ce marinata a dat 2-3 clocote, pune in ea ciupercile si lasa sa fiarba maxim 10 minute.
6. Lasa totul in oala, ca sa se raceasca, apoi transfera in borcane, cu tot cu marinata.
7. Infileteaza capacele. Tine borcanele la rece, in frigider.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 decembrie 2025
24 decembrie 2025