News Flash:

Asasinii de la Neurochirurgie

27 Martie 2008
26963 Vizualizari | 38 Comentarii
• Scandal de proportii la Spitalul Prof. dr. Nicolae Oblu, dupa ce managerul a interzis medicilor sa foloseasca computerul tomograf dupa bunul lor plac, ca si cum ar fi proprietatea privata a acestora • Managerul Dana Turliuc incearca sa stopeze un fenomen care luase o amploare destul de mare, ajungandu-se in situatia de a se face explorari computer tomograf chiar si bolnavilor care nu aveau indicatie de asa ceva • "Medicilor li se pare ca acest computer tomograf din spital este un fel de aparat proprietate personala a lor. Pana acum au facut ce au vrut si din aceasta cauza am ajuns sa schimbam tubul de la computerul tomograf din doi in doi ani", a declarat dr. Turliuc • Aceasta a afirmat ca nu poate verifica daca unii bolnavi au nevoie reala de o explorare computer tomograf, deoarece ar insemna sa stea langa fiecare bolnav si fiecare medic

Scandal de proportii
la Spitalul Prof. dr. Nicolae Oblu (fostul Spital de neurochirurgie), dupa ce managerul a pus piciorul in prag si nu le-a mai permis medicilor, in special celor care lucreaza la radiologie, sa utilizeze computerul tomograf dupa bunul lor plac, ca si cum ar fi proprietatea privata a acestora. Practic, managerul Dana Turliuc a stopat un fenomen care luase o amploare destul de mare, acela de a se face explorari computer tomograf chiar si bolnavilor care nu aveau indicatie de asa ceva. Mai mult, conform informatiilor detinute in prezent, unii medici obtineau un venit frumusel de pe urma acestor explorari. Pe de alta parte, medicii radiologi acuza conducerea spitalului ca desi computerul tomograf din unitatea medicala functioneaza, nu au voie sa faca explorarile pentru a dirija bolnavii catre computerul privat din spital. Acest lucru a fost negat cu vehementa de catre managerul Turliuc. Totul a inceput dupa ce saptamana trecuta, conducerea unitatii medicale a achizitionat un tub nou pentru computerul tomograf, in valoare de 110 mii Euro, cu bani din veniturile proprii ale spitalului, pentru ca tubul vechi nu mai functiona. Fiind o investitie foarte mare, managerul Turliuc a cerut medicilor sa respecte normele din contractul cadru unde sunt mentionate clar diagnosticele pentru care bolnavii au dreptul sa faca explorare computer tomograf in mod gratuit. "Medicilor li se pare ca acest computer tomograf din spital este un fel de aparat proprietate personala a lor. Pana acum au facut ce au vrut si din aceasta cauza am ajuns sa schimbam tubul de la computerul tomograf din doi in doi ani. Un astfel de tub are o garantie de 4 ani, dar in conditiile in care nu ne batem joc. Am platit 110 mii Euro din venituri proprii numai pentru a inlocui tubul. Tocmai de aceea nu suntem de acord sa facem explorari cu plata, deoarece costurile sunt foarte mari. Mi se pare absolut normal sa pastram computerul tomograf pentru bolnavii care se interneaza in spital. De ce trebuie sa fie nemultumiti medicii? Pentru ca incerc sa fac apel la constiinta lor si sa-i determin sa respecte niste reguli stabilite prin lege? Am fost reclamata la forurile superioare din sistemul sanitar si pot dovedi oricand ca respect legea", a declarat dr. Dana Turliuc, manager la Spitalul Prof. dr. Nicolae Oblu.

Inca nu s-au inregistrat decese


Pana la sfarsitul saptamanii trecute, computerul tomograf de la spitalul mentionat a fost defect, iar bolnavii au facut investigatiile la computerul privat din cadrul unitatii medicale sau la alte spitale sau clinici private din oras. Desi unii medici sustin ca s-au inregistrat decese din cauza ca nu s-a putut face explorare computer tomograf, managerul Turliuc a declarat ca nu s-au inregistrat decese din aceasta cauza. "Nu a murit nici un bolnav pentru ca nu a facut explorarea computer tomograf", a declarat dr. Dana Turliuc. Pe de alta parte, Luminita Dascalu, directorul de la Interclinic, firma care detine tomograful privat din spital, sustine ca ori de cate ori nu a functionat computerul din spital au facut explorarile pentru cazurile urgente. "Pacientul are posibilitatea sa aleaga. El decide daca doreste sa faca o explorare computer tomograf in spital sau in privat. Nu am auzit pana acum sa existe nemultumiri din partea medicilor. De cate ori a fost defect computerul din spital am lucrat la noi toate urgentele. La inceput am fost priviti ca un ghimpe, daca pot sa spun asa, dar treptat medicii si-au dat seama ca facem calitate si nu am auzit sa fie discutii. Este adevarat ca nu am permis medicilor sa faca aceste explorari, deoarece avem personal calificat care face asa ceva. Medicul primeste rezultatul si apoi stabileste diagnosticul. La ieseni trebuie sa moara capra vecinului", a declarat Luminita Dascalu.

Peste un milion de dolari


Spitalul Prof. dr. Nicolae Oblu dispune de un sistem de neuronavigatie si stereotaxie, achizitionat in anul 2003, la un pret de peste un milion de dolari. Cu ajutorul acestui sistem medical, medicul are posibilitatea sa patrunda in creierul bolnavului pentru a extrage tumori profunde de dimensiuni mici. Cu toate ca exista o astfel de aparatura, medicii fac, in medie, o operatie pe saptamana. Medicul coordonator, Florin Gramada, a afirmat ca nu se pot opera toti pacientii care au recomandare pentru o asemenea interventie, deoarece costurile pentru consumabile sunt foarte mari, iar service-ul este asigurat de o firma din Germania. "Pe neuronavigatie se opereaza pacientii cu tumori mici, profunde, situate in zone ale creierului care nu pot fi extirpate prin operatiile clasice. Facem cam o operatie pe saptamana. De cand exista aparatul s-au facut cam 200 de operatii. Service-ul este dificil de asigurat pentru ca se face numai in Germania. O alta problema o reprezinta consumabilele foarte scumpe. La o interventie se consuma consumabile de 5 milioane lei si, in functie de localizarea tumorii, costurile cresc. De asemenea, nu avem sterilizare in spital pentru astfel de interventii si apelam la Maternitatea Cuza Voda. La o astfel de operatie incizia este mai mica, se scurteaza zilele de spitalizare si nu exista riscul ca bolnavul sa faca paralizie si uneori in doua zile poate pleca acasa. Am putea face zilnic astfel de operatii, dar asta ar insemna sa falimentam spitalul. Habar nu am cati bani s-au alocat pentru neuronavigatie, nu am calculat niciodata", a declarat dr. Gramada. Pe de alta parte, managerul spitalului, dr. Dana Turliuc, a afirmat ca ori de cate ori a fost necesar sa achizitioneze consumabile pentru neuronavigatie, imediat s-au aprobat fondurile. "Am facut tot posibilul pentru a avea fondurile necesare pentru aceste interventii. Nu a existat niciodata vreun refuz din partea mea in privinta fondurilor pentru neuronavigatie. Una este ca bolnavul sa aiba nevoie de o interventie prin neuronavigatie si alta este sa vrea si medicul sa opereze", a declarat managerul Turliuc.

Diagnostice false


Conform contractului cadru, de explorare computer tomograf gratuita beneficiaza bolnavii aflati in coma sau cei diagnosticati cu traumatism cranio-cerebral si vertebro-medular, politrauma, meningo-encefalita, accident vascular cerebral cu deficienta neurologica instalata si boli vasculare (hemoragie subarahnoidiana etc). De asemenea, conform normelor din contractul cadru, pacientii internati beneficiaza de explorare computer tomograf daca: sunt urgente medico-chirurgicale, nu se pot deplasa si au paraplegie sau hemiplegie, cei care necesita interventie prin neuronavigatie, angiocomputer. Bolnavii internati la neurochirurgie au posibilitatea, tot gratuit, sa faca explorare computer tomograf in regim paraclinic. Lunar, din bugetul spitalului se aloca o anumita suma de bani pentru explorare computer tomograf. De exemplu, in luna decembrie 2007, a fost alocat un buget de peste un miliard lei vechi. Bugetul se epuizeaza chiar si in cateva zile. Responsabilitatea pentru bolnavii care fac explorare computer tomograf in cadrul acestui buget apartine in totalitate sefilor de clinica. Managerul spitalului nu poate sti cu exactitate daca intr-adevar acesti bolnavi aveau nevoie urgenta de o astfel de explorare, deoarece ar insemna sa stea langa fiecare medic sa vada daca diagnosticul stabilit pentru explorare este intr-adevar real. "Nu pot sa stau langa fiecare medic sau pacient sa vad daca diagnosticul scris pe fisa pentru explorare este real. Stiu ca unii medici au facut bolnavilor explorare computer pe alte organe, de exemplu pulmon, s-a blocat computerul si am avut pacient in coma pe care nu l-am putut explora din aceasta cauza. Pentru o explorare computer tomograf la pulmon se consuma foarte mult si as putea face zece explorari la cap, de exemplu. Eu incerc sa explic colegilor mei ca trebuie sa facem in asa fel incat bolnavul sa beneficieze de computer tomograf atunci cand are nevoie, mai ales ca aparatul nostru este destul de vechi, de aproximativ 5 ani. Toti medicii radiologi din spital lucreaza si la clinici private din oras si chiar si la computerul privat din spital. Exista si situatii in care explorarea computer tomograf se face in regim de coplata. Acesti bolnavi sunt programati pentru luna viitoare, daca accepta. Daca nu sunt de acord cu lista de asteptare, pot merge la orice computer tomograf privat din oras", a declarat medicul neurochirurg Dana Turliuc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

diagnostice false
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (38)

Asasin  | #32537
Draga Ziuaiasi, pe voi nu v-a dat nimeni in judecata inca pentru titlurile folosite si pentru limbajul din articole?? Cred ca este numai o chestiune de timp pina se va intimpla. Nu cred ca aveti vreo legatura cu ziaristica si presa scrisa. Astea-s doar birfe la usa cortului care, INCREDIBIL, pot si imprimate si vindute in Romania.
Tatic  | #32538
RE: "Acesti bolnavi sunt programati pentru luna viitoare, daca accepta. Daca nu sunt de acord cu lista de asteptare, pot merge la orice computer tomograf privat din oras", a declarat medicul neurochirurg Dana Turliuc." MAI DEGRABA LA PRIVATI DECAT LA SPAGARII DE LA NEURO. Am fost cu fiul meu de 1 an si doua luni, care cazuse destul de sever si s-a lovit puternic la cap, si onorabilul DR. MIKE, rezident arab imputit, mi-a cerut 200 RON la vremea aceea. Bineinteles MODA e sa te puna sa cumperi un CD cu plic ca sa ai in ce sa pui banii. Flagelul spagii este foarte puternic avand in vedere ca si rezidentii cer spaga si mai ales un imputit de arab. Asta nu al luat el toti banii ci i-a facut fifty-fifty cu medicul radiolog. EU am pus in plic doar 150 RON si araboiul s-a uitat, sa nu credeti ca nu, si mi-a spus "nu-i suficient ca trebuie 200 RON, asta-i pretul medicului radiolog". Mai sunt multe...MERGETI LA PRIVATI DACA VA PERMITETI.
Aasftei Marius  | #32539
Dintre medicii care au deservit acest serviciu din spitalul de NEURO Tatarasi, oare cati deja au demulta vreme cabine particulare, incropite cu....stiti deja ...toti cum ? Cand acesti medici deja plicitsiti...o parte...cei mai in varsta....nici macar nu erau multumiti cu "donatia" pacientului si impun taxele personale....?????Cui ii mai pasa ?
Io  | #32540
Si de ce ..."asasini"? Ce are titlul de-a face cu subiectul?
GICU  | #32541
Si totusi care sunt asasinii? Cei care recomanda, cei care fac sau care limiteaza accesul la CT?
ALEXA  | #32542
La aceasta situatie s-a ajuns fiindca a fost prea toleranta conducerea spitalului si acum dupa ce i-a naravit este mai greu sai alungi de la borcanul cu miere. De asemenea nu cred ca este corect sa existe aparatura privata in cadrul spitalelor de stat. Fenechiu si alti indivizi dubiosi sa isi construiasca spitale private daca vor sa faca din sanatate o afacere17
papalapte  | #32543
Sa va fie rusine tonomatelor,va bateti joc de niste oameni ce-si fac datoria si muncesc cu corectitudine:iar voi,papagalilor ii faceti asasini.Din mizgaleala voastra nu rezulta nici un criminal,magraonilor,ati contribuit la denigrarea unui spital serios.Daca mai aveti un strop de demnitate ,sa dati o dezmintire,si sa alungati reporterul nesimtit.
un medic  | #32544
doamna !!!?? magda olteanu isi justifica porecla cunoscuta de toti ca "ziarist tonomat" plus un titlu senzational ca sa vinda ziarul
moldovanu  | #32545
bravo magduta! ne-ai dat gata; am vazut titlul (mama, asasinii din spital)si am dat repede banii pe fituica; profesionalism,deontologie profesionala, obiectivitate in redarea faptei sunt termeni cunoscuti de tine, magduta? sa stii ca ``asasinii`` din
spital chiar stiu ce inseamna asta; ai dat-o iar in bara, micuto;
Dr,A,I.  | #32546
lenuta  | #32547
bravo ca numai ziaristi mai pot descoperi niste incompetenti cel mai napraznic spital e asta cu doctori care se cred la ei acasa si care isi trateza rudele de 2 ori am ajuns acolo cu fetita mea ultima data in urma unui accident rutier si nici macar verbal nu a tratato sa le fie rusine parca ar fi tomografu lor poate am contribuit si eu si alti ieseni la cumpararea lui nu numai mafia din spitale ar trebui investgata
ion  | #32548
Ati avut vreodata nesansa de a veni in contact cu medicii radiologi de la Sp. de Neurochirurgie?Se poarta de parca tomograful ar fi al lor.Se ratoiesc la pacienti,la rudele acestora(asta daca nu au un buzunar mai umflat)si ,am fost uimit sa constat,ca nici personalul medical din spital nu beneficiaza de un ton mai calm,sau macar colegial.Cred ca prima pe lista irascibililor se afla Dr.Esanu care m-a facut albie de porci doar pt ca eram ingrijorat si speriat pt viata tatalui meu.Poate ca e mai bine ca li se impun niste restrictii,poate nu se vor mai crede atat de importanti.
Costache  | #32549
Ce usor e sa bei lapte cu...cacao,de la vaca hranita si ingrijita -pe banii-altora!D.na doctor-manager-ati procedat f.bine,mentineti-va decizia si cine are pretentii sa-si cumpere aparate!De oameni ca dvs.e nevoie,va felicit si suces in drumul ales-chiar daca trece printre "SPINI"!
cititor  | #32550
un ziar de kykat. Iar magda olteanu e un vierme in acest kykat...
andrei  | #32551
din pacate stiu de o persoana care a avut o afectiune la creier, a ajuns la spitalul de neurochirurgie spre seara, tomograful privat era inchis ca era dupa program, in seara aia persoana a murit. nu stiu daca era iremediabila afectiunea, si era degeaba o scanare, dar stiu ca nu a avut serviciul de tomografie la dispozitie. se poate intampla oricui. asta e romania. sanatate sa nu ajungeti la mana medicilor.
Dana Turliuc  | #32552
Minciuni declarate :
1. garantia tubului nu a fost de 4 ani !!!!!, ci de 600.000 de sectiuni, iar tubul vechi a durat aproape 2.000.000 de sectiuni datorita excesului de explorari recomandate de mine, de neurologi si neurochirurgi
2. radiologii sunt tratati asa cum trebuie, ca simpli executanti de CT-uri fara a putea refuza listele de tomografii impuse de noi, ca suntem smecheri.
3. toate problemele au aparut de cand exista tomograf privat sub tomograful de stat, moment in care am trimis, fiind interesata, pacientii la cel privat unde era mai scump decat la al meu, pentru ca nu-i asa, trebuie sa am si eu partea leului si sprijin politic...
4. miile de foi de observatie de zi si bilete de trimitere, fara indicatie de CT, pe care le-am bagat pe gat radiologilor ca sa faca CT ca asa vreau eu, nu mai conteaza, treaca de la mine.
5. despre veniturile proprii ale spitalului nu vorbesc, ca ele au fost cam doua miliarde de lei in 2 ani, adusi de chitantele pe examenele CT efectuate de medicii radiologi.
6. Ca dr. Anda Esanu face CT-uri in privat in timpul programului de la spital iar trec peste
7. Ca spitalul de numeste "Clinica de Radiologie Interclinic" cu sigla care acopera sigla spitalului, ...asta este, daca vine banu la buzunar, de ce sa ma autosesizez?...
8. O fi crescut euro, dar parca am platit cam 70.000 de euro pe tub si nu 110.00 euro ...e...le-a cam umflat Magda
9. Si de azi sa nu va mai aud ca vreti sa faceti chitante si sa aduceti bani la spital, ca nu ma intereseaza....mi-ajung banii de la Dascalu.
10. Si cu asta basta. Sunt cel mai bun manager.
Anonim  | #32553
Un adevarat manager de spital isi apara imaginea spitalului si a medicilor care lucreaza in el. Din pacate, la Neuro se apara interesele Tomografului privat, ajuns, nu se stie cum..., la parterul spitalului, sub Tomograful de stat. Apropo de urgentele asigurate de Tomograful privat cand a fost cel de stat stricat: doar comele si doar ziua pana la 8 seara si fara duminica. In rest, jecmaneala pe fata cu explorare in bataie de joc si pe bani grei, chiar pentru urgente. Profesionalism?...: Dai bani azi, faci in bataie de joc CT azi - il fac asistentii - si primesti un rezultat indoielnic maine sau poimaine, cand poate pacientul nici nu mai este in viata. Traiasca MANAGERUL, superprofesionalul Privat si Magda Olteanu.
Mamica  | #32554
Nemultumirile pot continua nu numai la nivel de CT. Tatal meu a fost internat de curand acolo si trebuia sa fie operat. Inanite de operatie, Dr.Caldare, medic rezident, mi-a cerut bani pentru anesteziolog si pentru specialist inainte de operatie, spunandu-mi ca altfel operatia nu va avea succes. Ce fel de medici sunt acestia? Nu le mai ajung banii?? Cum vine asta: n-ai bani, n-ai parte de operatie.
Asasinul  | #32555
Este foarte usor ca la adapostul anonimatului sa jignesti oameni seriosi - vezi cazul "mamicii" si "taticului" care spun ca un anume doctor le-a cerut bani. Dati si voi numele voastre reale ca improscati cu noroi oameni seriosi si va comportati exact ca autoarea articolului
Flavia C.  | #32556
Rusine sa va fie voua, celor care incercati sa tarati prin noroi numele unor medici care uneori fac tot ce e omeneste posibil pentru a salva vieti omenesti!
Da, este adevarat ca titul vinde, ca folosirea unor cuvinte precum "asasini, criminali in halate albe" si altele asemenealor fac ca vanzarile sa se dubleze....dar oare sunteti constienti de consecinte? Sunteti constienti ca distrugeti reputatia unui spital si murdariti numele unor medici care au ani de munca si de daruire in spate???
Dar oare de ce nu scrie nieni nimic atunci cand o persoana are un grav accident de circulatie si pentru ca ii este recomandat un anume Dr Mike de la Neuro, acesta este sunat si vine de acasa dupa o garda obositoare, intra din nou in operatie si salveaza o viata?????
Sa va fie rusine......
Multumesc, Dr. Mike!
pentru DR MIKE  | #32557
Ma numesc Mihaela si recent m-am externat dupa ce am trecut prin sistemul de iad al spitalelor din Romania.am chemat salvarea care a venit, cand a "pututu ` si ea apoi adusa fiind la sp.neuro-chirurgie Tatarasi, unde nimeni de la urgenta nu a vrut sa ma interneze, mi s-a aruncat in fata o reteta si m-au trimis acasa, fara cercetari fara nimic. a revenit cu dureri acute noaptea si mi s a zis ca e prea devreme pt ei. intr-un final a aprut si DR MIKE, care era de garda-n acea noapte. m-a vazut si m -a trimis sus repede sa ma internez. a urmat apoi operatia facuta de cei 2 doctori Popescu si dr. Mike, iar apoi a urmat perd de dupa care m-a facut sa ma simt oarecum ciudat. Sa fie oare faptul ca s-a simtit o alta mentalitate in acel spital decat cea apartenenta Romaniei? Dr Mike a fowst in fiecare zi la mine, mai ales in perd cat am avut perfuzii, am avut dureri mari si toti pacientii vorbeau de el. Nu venea numai la vizite il vedeam constant chiar daca nu erau pacientii lui era peste tot. nu pot uita psihologia atat de clasica si neobisnuita noua -romanilor de ati apropia pacientul mai ales in conditiile crunte prin care trece. Nu se stie la noi cum sa treci arierile prejudecatillor de statut si sa egalezi prin denitate celor in suferinta.Atunci mi am dat seama ca DR Mike nu e roman si ca toat psihologia lui si pasiunea de care a dat dovada m- a pus pe picioae rapid.nu numai pacientul trebuie sa fie cooperant, medicul in primul rand.mai ales ca ne aflam pe manile lor total.Tin sa multumesc acestui om ca si profesionist dar si ca suflet, ca a dat o lectie poate multora dintre noi, vis-a vis de suflete egale. nu va doresc sa ajungeti in spitalul ala, dar daca ajungeti, rugati-va sa fie de garda Dr Mike.! Multumesc dr Mike
Anonim  | #32558
ma numesc Mihaela si anul trecut in iunie am avut si eu o problema medicala cu mama mea. apentru ca mai avea dinainte doua operatii de hernie de disc si prezentand din nou aceleasi simptome stiam ca trebuie sa o aduc din nou la spitalul de neurochirugie. dar de la intrare am fost doborata de birocratia asta din spital. " aaaaa a mai avut doua operatii, ce mai vrea inca una?" dar imediat am avut sansa sa-l intalnim pe dr Mike care imediat a incercat sa faca ceva pentru mama mea.
Nu mai aveam nici o seranta ca am s-o vad din nou pe picioarele ei.Dr Mike ne-a ajutat cum a stiut el mai bine si in urma investigatiilor ne-a spus ca e din nou nevoie de o alta operatie.dar mama mea era deja foarte speriata de experientele dinainte si nu vroia cu nici un chip sa mai treaca prin asa ceva .dar cu ajutorul Dr Mike am reusit sa o convingem ca va putea merge din nou mai mult dr Mike decat mine. A reusit sa o faca sa inteleaga ca aceasta a treia operatie o poate pune pe picioare.In urma operatiei a avut mare grija de ea si de tot ceea ce se chama perioada postoperatorie. Ii Multumesc din suflet domnului doctor si ma gandesc si acum ca fara ajutorul lui nu cred ca reuseam sa o fac pe mama mea sa inteleaga ca o va ajjuta o a treia interventie.
pentru dr MIke  | #32559
domnilor il cunoasteti personal pe doctorul Mike? Cum putei sa vorbiti de rau un asa rezident care a pus picioare atata lume si a facut atatea pentru spitalul ala si pentru bolnavi? e un om minunat. Suntem in postul pastelui. E singurul medic care reactioneaza asa cum ar trebui atunci cand vede un bolnav in suferinta sa va fie rusine! Cum credeti ca un astfel de medic rezident a putut sa intre si sa participe la operatii intr-un timp atat de scurt fata de alti medici rezidenti ? pentru ca deja sunt multi care il cunosc si care transmit mai departe experientele traite in spital si care au avut sansa sa treaca prin mainile lui cerand ca acest medic sa ia parte la interventiile chirurgicale chiar macar sa fie prezent pentru ca ii incuraja sa mearga mai departe si sa infrunte durerile si suferintele. e un om in primul rand cu suflet mare.spitalul ala are nevoie de mai multi oameni ca el. Oare nu va e rusine sa vorbiti cand vedeti un astfel de om din alata tara ca e dedicat intru totul meseriei iar la noi multi fac medicina doar de dragul de a o face sau stim noi cum cu legea banilor . mai ganditiva si luati si incurajati astfel de oameni nu va bateti joc de ei
MihaelaM  | #32560
ma da ce oameni? cum pot scrie asa titlu?
Doar pentru a vinde mai repede ziarul?
Oare nu se gandesc ca pot distruge cariera unor oameni care chiar ar trebui laudati pentru succesele lor si pentru ce au reusit sa faca in domeniul lor e de l;audat
mai ales medicul acela rezident dr Mike care reprezinta tot ceea ce ar trebui sa reprezinte un medic. cu toate ca e strain a reusit sa-si duca veste prin tot ce a facut pentru suferinzii care au trecut prin acel spital indiferent ca erau ai lui sau ai altui medic care poate nu erau atat de preocupat de pacientii lui cum era acest dr Mike. Va sfatuiesc sa va ganditi bine inainte sa faceti astfel de afirmatii
si un post linistit tuturor
mariana  | #32561
petru informatia ta "tatic` dr. mike nu este arab asa ca mai bine nu vb daca nu stii. Si daca e ai simtit chiar asa ofensat de ce nu te ai dus la o clinica privata. Si pentru informatia ta la orice spital te duci trebuie sa ai bani ca sa dai spaga asta este sintemul din romanie. si din cate stiu eu chiar asta era pretul pentru a face un tomogaf sunt si scumpe
pt toti admiratorii dr-ului Mike  | #32562
ln spitalul Prof.Dr.N.Oblu sunt 3 profesori universitari,10 medici primari,9 medici specialisti si aproximativ 15 medici rezidenti in specialitatea de neurochirurgie.Din 37 medici doar dr-ului Mike v-ati putut adresa?lnseamna ca avem intr-adevar o problema.Propun in numele eventualilor viitori pacienti ca toti acesti 37 medici sa plece acasa sau la pensie sau la respecializare.Vrem mai multi medici ca dr.Mike.Vrem sa stim ca dam o spaga corecta,sa fim tratati de un medic competent,care face doar 6 luni pe an neurochirurgie,dar se stie ca strainii invata mai repede si mai bine decat romanii.Rusine sa va fie voua,celorlalti medici pt care nu posteaza nimeni niciun mesaj de apreciere.Ati salvat vreun pacient pana acum,sau l-ati luat intotdeauna pe dr.Mike in operatie sa va faca treaba?ln locul vostru mi-as da demisia.Traiasca dr.Mike.Te iubim dr.Mike.Te rugam nu pleca din lasi,nu ne lasa pe mana acestor incompetenti.Vrem ca spaga noastra sa ajunga numai la tine.Cand mai sunteti de garda,ca sa stim cand sa ne dam in cap?Cu respect,cel mai mare admirator al dr-ului Mike si sper, viitorul lui pacient
DR MIKE- un adevarat profesionist  | #32563
Din pacate stau si citesc cele scrise de unii indivizi plini de rautati si nu imi vine sa cred.Il cunosc personal pe Doctorul Mike si sincer sa va zic in toate spitalele din Romania nu am gasit un om asa dedicat muncii sale/profesionist si sufletist.Ideea e ca..ne poate fi rusine..ca doctorii romani poate nu isi fac treaba fara micile spagi normale, dar..nu e normal sa ii alungam si pe putinii care o fac profesional pe motive de religie sau rasa.
Incercati sa vedeti profunzimea problemei..si daca ati ajunge in spital voi sau un apropiat de-al vostru ati realiza atunci diferenta dintre un doctor dedicat cum este Doctor Mike si un doctor care face totul pentru spaga.
Asa ca think twice!...incercati macar jumatate din profesionalismul si daruirea Doctorului Mike sa o aveti!
Cu respect,
Florin G
C. Trofan  | #32564
Sa fim seriosi. Romanii si strainii chiar si mai mult iau spaga si aceasta din cauza sistemului defectuos din Romania.
Nu cred ca pentru pacienti e importanta cetatenia sau religia doctorului. Important e sa fie om.
Uneori, desi nu ne place sa recunoastem doctorii straini fac mai mult pentru pacienti decat romanii. De exemplu, Dr. Arafat. Cine nu stie ca el este cel care a pus bazele SMURD-ului in Romania si cate vieti au fost salvate datorite lui?
Cat despre Sp. Sf.Treime am avut si eu "placerea" de a face cunostinta cu atitudinea doctorilor de acolo. Am venit cu tatl meu pentru o investigatie si am asteptat cam 2 ore in triaj, camera 36 pana sa vina un doctor. A aparut in cele din urma DR. BALINISTEANU ,care desi a vazut in ce stare era tatal meu si ii spusesem ca asteptam de mult timp, nu a catadicsit sa faca ceva.
Intre timp a venit un alt pacient,care dupa ce i-a oferit domnisoarei rezident un pachet de cafea si i-a pus ceva in buzunar a intrat in camera. Dupa inca o ora am intrat cu tatal meu. Domnisoara doctor n-a binevoit nici macar sa-l consulte sau sa-i recomande ceva in afara de novocalmin. Ce mai pot sa spun de coruptia in floare???
Si poate nu ma deranja faptul cu "atentia", dar atitudinea domnisoarei rezident m-a dezamagit profund. Oare ce a invatat domnisoara in facultate? "Empatie" ii spune domnisoarei doctor ceva?? Cuvintele si explicatiile sunt la fel de importante ca si un medicament. Regret sa spun, dar ca domnisoara doctor sunt inca altii care nu merita titul de doctor. Oare si-au ales meseria aceasta nobila doar pentru bani si faima??? RUSINE!!!!
alinuta  | #32565
senzational
pe undeva prin toamna am mers cu o prietena pe la plastica pentru excizia unei cicatrici. ne-a intampinat o speranta a chirurgii plastice rezident dr.mike. cam ciudat individul. mai curand cred ca vroia sa ne invite la el acasa decat sa se ocupe de problema prietenei mele.
zilele trecute a trebuit sa merg cu unul din parinti la neurochirurgie. stupoare! peste cine credeti ca dau? dr.mike. de data asta neurochirurg in devenire. aceleasi obiceiuri, aceleasi invitatii.
ma intreb?! ce e cu individul asta? cine tot il lauda? alea de .....
ma rog. oameni buni nu va lasati prostiti.
ps. mi-e si frica sa merg la ginecolog. daca dau tot..........
eugen p  | #32566
Intr-adevar, doctorii straini sunt mai buni decat cei romani. M-am convins de acest lucru intr-o situatie pe care nu as dori-o nimanui. Tatal meu a fost diagnosticat cu anevrism si nimeni nu a avut curajul sa indice operatia. Nimeni in afara de niste oameni cu adevarat daruiti meseriei: Dr POEATA si DR FAIYAD. Ei au facut imposibilul. I-au salvat viata.
Ma intreb daca nu ar fi fost ei, cine dintre specialisti ar fi facut acelasi lucru? Pe chipul lor se citea frica, ca si cum nu ar fi operat in timpul rezidentiatului.
ciobanu rodica / suceava  | #32567
Am fost operata de dr. Popescu si dr. Mike / de la Spitalul de neurochirurgie Iasi.. Le multumesc din suflet pentru ceea ce au facut pentru mine. Dumnezeu sa le dea sanatate pentru ai face si ei sanatosi pe alti bolnavi. Din propria experienta va spun ca pentru acesti doctori nu primeaza banii, intai m/au impresionat cu rabdarea lor, omenia si nu in ultimul rand cu daruirea si competenta lor ca medici Doresc sa ma credeti ca va spun adevarul.
diana grigoriu  | #32568
MAFIA MEDICALA DIN IASI
Acum doi ani am operat-o pe mama mea de anevrism cerebral la Spitalul de Neurologie din Iasi si m-a costat spaga cam 20.000.000 de lei ca sa nu fie lasata sa moara! Mi s-a cerut spaga de la obraz 2 milioane doar ca sa o programeze mai repede la sala de operatii. Mi s-a cerut sa platesc substanta de constrast cu care i s-a facut angiografia, inca 2 milioane de lei. Plus cate mi s-a cerut din spital sa cumpar: perfuzoare, catetere, branule, solutie perfuzabila, pansamente autocolante, fiole de piafen, etc. Mi-au operat-o cu ustensile prost sterilizate si au infectat-o cu Klebsiella si mama mea a facut meningita. Mi-au transportat-o la spitalul de boli infectioase unde a trebuit sa dau alte spagi ca sa o trateze de meningita luata de la Neurologie. Am anuntat presa, am reclamat la Directia de Sanatate Publica si la Colegiul Medicilor din Romania pentru ca in Consiliu Colegiului Medicilor din Iasi sunt medici din ambele spitale. Prof. Dr. Astarastoaie, presedintele Colegiul medicilor din Iasi, fiind si secretarul Colegiului medicilor din Romania, mi-a luat reclamatia de la Bucuresti si a intors-o la Iasi unde nici pana in ziua de azi nu au solutionat-o. Toti medicii cu functii de conducere iin spitale, Colegiile medicilor si in Ministerul Sanatatii sunt mana in mana nistre mafioti. Dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Autoritatii de Sanatate Publica din Iasi face parte din gasca Dr, Dana Turliuc (director Spital neurologie iasi) Dr. Dorobat (director Spital Boli Infectioase Iasi si sotia dr. Dorobat, seful ATI de la Neurologie) incearca sa musamalizeze de ani de zile existenta in Spitalul de Neurologie din Iasi a virusului Klebsiella) care provoaca infectii nosocomiale si oamenii care sunt operati si in prezent la Spitalul de Neurologie din Iasi fac meningita si unii chiar mor. Totul in Sistemul sanitar din Iasi se MUSAMALIZEAZA. Directorul Medical de acum doi ani de la Neurologie Dr Turliuc in loc sa fie sanctionata a fost avansata la functia de manager general al spitalului. Astia nu sunt medici, sunt negustori de servicii medicale! Au facut din medicina o afacere care nu are nimic comun nici cu arta nici cu stiinta medicala! Criminali in halate albe!
cineva din sistemul sanitar iesean  | #32569
pt c.trofan
mergeti va rog la dr arafat ca tare il mai laudati!!!!!!!!poate va ajuta cu tatal dvs.dar mai intai trebuie sa-i spuneti ce organe ii dati in caz de moarte cerebrala.ca altfel nu se uita la dumneavoastra.uneori e bine sa fii idealist asa ca dvs, dar nu traiti in lumea reala! credeti-ma!
lara  | #130911
Stiti un anume Cezar Gheorghita medic rezident la neuroghirurghie spitalul din Tatarasi, Iasi.Daca da, ce parere aveti despre el?
wewewe  | #156247
cunosc f multe date despre acest rezident. acum depinde ce te intereseaza pe tine. daca vrei date despre profesia sau viata lui personala. daca mai intri aici si citesti comentariul meu lasa un semn si putem vb. daca te intereseaza profesional gasesti si medici primari ptr o opertie iar daca te intereseaza personal- evita!!!!!!!!!!!!!!!
bogdan  | #158216
se pare ca nu te mai intereseaza dr gheorghita. nu ai dat nici un semn.
luiza  | #172208
pe data de 2* iulie a fost trnsferat de la Vaslui un pacient pe nume Chelaru Liviu si desi era un caz urgent si trbuia sa-l fi bagat la RMN pentru ca era trecut de ora * doctorii au raspuns ca nu este apartul din buzunarul lor si adoua zi cand au facut RMN-ul deja era prea tarziu si nu se putea face nimc pentru el.Aceast nu este o ironie un baiat de 3* ani sa-si piarda viata pentru ca aparatura nu este disponibila cand au nevoie pacientii??? Si asistentele de la terapie intnsiva este logic sa mearga la somn noaptea in loc sa aiba grija de pacienti?
anonim  | #322290
Si tatal meu a fost internat in spitalul de neurochirurgie din iasi trimis de la botosani ,l-au tinut pe hol aproape 2 ore pe targa nu au vrut sa-l interneze pina nu am ajuns noi ,numai dupa mari insistente , au vrut sa-l trimita inapoi la botosani ,a fost tratat ca un obiect, transferindu-l la reanimare au spus "v-am adus pe altul ca sa-l coboriti jos"-adica la morga.....la reanimare nu a fost tratat cum trbuie l-am gasit fara perfuzii si fara aparat de monitorizare era aproame mort,am sesisat acest lucru si au luat masuri doar momentan apoi l-am gasit cu perfuzia goala deschisa cine sie decind,la un salon de izolare si in acea noapte a si murit cine stie in ce chinuri ca era pe tura celor care ii luase perfuzia si aparatul...sa le fie rusine sunt doar functionari nu medici ,vai sa cazi pe mina lor simbata si duminica mai ales ...trist foarte trist.....
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1608 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014640 (s)