Titlurile zilei

Asistentă medicală din Iași, prinsă beată la volan și condamnată la închisoare! Femeia a fost găsită de polițiști după un accident! Alcoolemia i-a lăsat mască pe oamenii legii! (Exclusiv)

Publicat: 05 dec. 2020
Judecătorii ieșeni au condamnat ieri o asistentă medicală, după ce femeia a fost prinsă băută la volan
O autospecială de Poliție

O asistentă medicală de la un spital din Iași a fost pedepsită de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o ieri pe Elena Cristina Buzdugan la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere cu alcoolemie. Femeia, obligată de magistrați să presteze muncă în folosul comunității într-o altă unitate medicală din Iași

O asistentă medicală din Iași a fost prinsă beată la volan! Oamenii legii au rămas mască în momentul în care au văzut ce alcoolemie avea femeia. Totul a ieșit la iveală după un accident. În urma incidentului, asistenta medicală de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași, a fost pedepsită de judecători.
Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o pe Elena Cristina Buzdugan.

„Instanța o condamnă pe inculpata Elena Cristina Buzdugan la pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au menționat judecătorii ieșeni.

Elena Cristina Buzdugan, obligată să muncească gratis la un spital din Iași

Pe lângă pedeapsa aplicată asistentei Elena Cristina Buzdugan, judecătorii au obligat-o pe aceasta și să muncească gratis.

„Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», fie în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași”, au adăugat magistrații.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată atât de către asistenta medicală, cât și de către procurorii ieșeni.

Prinsă beată la volan după un accident

Procesul Elenei Cristina Buzdugan a început pe 25 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe asistenta medicală. Acuzația: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 1 iunie 2019, la ora 17:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un conducător auto a fost implicat într-o tamponare ce a avut loc pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Cu ocazia deplasării la fața locului, la intersecția dintre bulevardul Tudor Vladimirescu și Aleea Prof. Gheorghe Alexa, a fost găsit un autoturism la volanul căruia se afla o femeie”, a precizat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform anchetatorilor, oamenii legii au identificat șoferița în persoana Cristinei Elena Buzdugan.

„Întrucât emana halenă alcoolică, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, constatându-se că avea o concentrație de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpata a fost dusă la Institutul de Medicină Legală Iași. Acolo i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform buletinului de analiză toxicologică, aceasta avea o alcoolemie de 2,39 g/l alcool pur în sânge la momentul recoltarii primei probe, respectiv de 2,28 g/l la cea de-a doua probă recoltată”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii din cadrul instanței superioare să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu asistenta medicală acuzată că a urcat beată la volan.

Comentarii
  • Mai degrabă la Socola sa facă munca gratis… Acolo se duc alcoolistele,plus poate învață meserie de alte asistente – Amalia Iurașcu etc… Acest lucru ii va folosi sa avanseze profesional-directoare de îngrijiri, asistenta șefa….

  • Mda…….Rău au ajuns și femeile astea!! M-a ferit Dumnezeu să am parte de una cu halenă alcoolică. Nici nu vreu să-mi imaginez cum arată o femeie așa.

  • Eroii din linia întâi, sant pline spitalele de bagabonte alcoliste absolvente de FEG care nu știu să pună o branula lipsite de profesionalism, de bun simț, de compasiune niște jigodii oportuniste care vor doar bani ,,bani ,bani

Adauga un comentariu