International

Asociaţia Berarilor din Franța, anunţ incredibil! Aruncă la canal 10 milioane de litri de bere

Publicat: 08 mai 2020

Epidemia de coronavirus a lovit puternic și în una dintre cele mai profitabile industrii.

Jurnaliștii francezi au anunțat că Asociația Berarilor din Franța a transmis că va arunca la canal a 10 milioane de litri de bere, a cărui termen de garanție este pe cale să expire. Ca un exemplu, cei 10 milioane de litri de bere pot umple patru piscine olimpice.

Pagubă este cu atât mai mare, cu cât o mare parte din această cantitate este bere artizanală, care are un cost de producție mult mai mare, decât berea obișnuită.

„Aceste beri au un conținut mare de hamei și dacă sunt păstrate prea mult timp, când petrec 2-3 luni în depozit, își pierd aroma, gustul și mirosul”, a declarat Maxime Costilhes, șeful Asociației Berarilor Francezi.

În Franța, industria ospitalieră a fost grav lovită de criză economică, barurile, restaurantele și cafenelele fiind închjise de mai multe săptămâni.

De asemenea, industria spectacolelor și festivalurilor este închisă, la rândul ei.

Un alt exemplu ar fi cel al proprietarilor berăriei Willinger din landul german Hesse au decis să dea gratuit aproape 2.600 de litri de bere light şi bere brună pe care ar fi putut foarte bine să o şi arunce. Este vorba despre berea care nu a putut fi vândută restaurantelor şi hotelurilor care au fost închise din cauza restricţiilor instituite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Decizia berarului a fost bine primită. Zeci de oameni au format cozi uriaşe în faţa fabricii, pentru a primi bere gratis. Cu toţii au purtat măşti şi au respectat măsurile de distanţare socială. Unii au plecat acasă cu găleţi pline cu bere, în timp ce alţii au luat navete cu băutură.

„Vrem să le mulţumim oamenilor şi sperăm că ne vor sprijini şi ei atunci când redeschidem berăria, vor veni aici şi ne vor recomanda”, a precizat Mast.

Adauga un comentariu