Economic Local

Asociațiile de proprietari din Iași, obligate să dezinfecteze cel puțin o dată pe săptămână intrările în scările de bloc

Publicat: 23 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Conform hotărârilor luate la nivelul autorităților locale, asociațiile de proprietari și locatari din Iași au obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție cel puțin săptămânal sau ori de câte ori este necesar. Acțiunile se pot realiza cu ajutorul substanțelor pentru curățenie distribuite gratuit de Primăria Iași și ApaVital.

„Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că Municipiul Iași va pune la dispoziția asociațiilor de proprietari substanța dezinfectantă necesară dezinfectării spațiilor comune, anume câte doi litri de hipoclorit de sodiu în concentrație de 12,5 la sută/săptămână/scară de bloc (cu un număr mediu 20 de apartamente). Asociațiile de proprietari au obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție cel puțin săptămânal sau ori de câte ori este necesar”, se arată în Hotărârea nr. 12 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Iași.

Se distribuie gratuit materiale dezinfectante

Având în vedere că asociațiile au persoane angajate pentru activitatea de curățenie, conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la reprezentanții asociațiilor să ia măsuri pentru dezinfectarea riguroasă și periodică a spațiilor comune. În Municipiul Iași sunt inventariate 4.341 scări de bloc, inclusiv cele din noile complexuri rezidențiale care s-au transformat în asociații de proprietari. Direcția Fond Locativ, prin Serviciul Asociații de Proprietari, a achiziționat încă de la sfârșitul lunii martie 4.499 de preșuri pentru încălțăminte care pot fi îmbibate cu dezinfectant, în valoare de 40.360 de lei, care au fost montate la toate scările.
În paralel, au fost achiziționate 10 tone de hipoclorit de sodiu în valoare totală de 74.018 lei. Până în prezent, municipalitatea a distribuit către asociațiile de proprietari 4.300 de litri de soluție pentru dezinfectarea scărilor de bloc, iar distribuirea va continua și în perioada următoare.

Adauga un comentariu