Prima pagină » Eveniment-Social » Aspecte legate de protecția mediului prezentate la ședința Protopopiatului 1 Iași

Aspecte legate de protecția mediului prezentate la ședința Protopopiatului 1 Iași

13 feb. 2023, 13:47,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Astăzi, 13 februarie 2023, s-a desfășurat o activitate de formare și informare a preoților din cadrul Protopopiatului 1 Iași cu privire la modalitățile care trebuie puse în practică în vederea protecției mediului înconjurător.

În cadrul acestei activități, ce are la bază „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Garda de Mediu/Comisariatul Județean Iași, au fost prezenți comisar-şef Gheorghe Bacușcă, din partea Gărzii de Mediu Iași, doamna inspector Dumitrița Picioruș, reprezentat al Agenției Teritoriale pentru Protecția Mediului, alături de pr. protopop Florin Călugăru, subsemnatul, pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului S.S.M./P.S.I.-S.U./G.D.P.R al Arhiepiscopiei Iașilor, şi preoții din cadrul Protopopiatului 1 Iași.

„Această colaborare a instituţiei noastre cu cea a Bisericii reprezintă o premieră, cel puţin pe zona Moldovei, însă cred ca e un element de noutate în întreaga ţară. Considerăm că alături de reprezentanţii administraţiei locale, preoţii au un rol foarte important într-o comunitate. De aceea, ne bucură această colaborare în care nu am vorbit doar despre colectarea selectivă a deşeurilor. S-a subliniat în şedinţă importanţa păstrării curate a apei, a solului şi a aerului care ţin nu doar de sănătatea noastră, ci şi a urmaşilor noştri. Sperăm să desfăşurăm şi alte asemenea activităţi de informare, mai ales că am simţit interesul preoţilor de a aprofunda informaţii legate de activitatea noastră, aceştia adresând foarte multe întrebări, manifestând aşadar o curiozitate deosebită”, a declarat comisar-şef Gheorghe Bacușcă.

Discuțiile au fost interactive, fiind exprimate numeroase cunoștințe cu privire la gestionarea managementului deșeurilor care ulterior vor fi diseminate în comunităţile parohiale. (Pr. Marius Burghelea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *