Magazin

Aspirator vertical: ghid de cumpărare

Publicat: 16 iun. 2021

Aglomerația oamenilor din orașele mari a făcut ca apartamentele să fie construite mai mici și mai accesibile. A avea mobilier și aparate electrocasnice care iau în considerare spațiul disponibil ne poate face să câștigăm, cel puțin vizual, câțiva metri în plus în iubita noastră casă.

Ca răspuns la această tendință, aspiratoarele verticale au devenit la modă. Designul lor ergonomic și autonomia, adesea fără cabluri, le fac mai confortabile, nu numai pentru curățare, ci și pentru depozitare. Dacă vrei să cunoști toate posibilitățile pe care ți le oferă aparatul momentului, continuă să citești.

Cel mai important

  • Un aspirator vertical nu ești nici mai bun, nici mai rău decât aspiratoarele tradiționale; ambele au avantaje și dezavantaje și trebuie să alegem în funcție de ceea ce avem nevoie.
  • Pentru a alege un aspirator vertical trebuie să ținem cont, printre altele, de autonomie, putere, greutate și timpul de încărcare.

Ce este un aspirator vertical?

Un aspirator vertical, așa cum sugerează și numele său, este unul care nu are recipient mare sau roți. În general, nu are nici cabluri de conectare, ci include în schimb un motor, baterii și un compartiment pentru murdărie în tubul telescopic. Astfel, aspiratorul se poartă într-o mână și te poți descurca fără complicații majore.

Ele sunt, de asemenea, numite în general mături electrice sau aspiratoare stand-up, iar majoritatea modelelor sunt convertibile în aspiratoare manuale, foarte utile pentru curățarea blaturilor sau a tapițeriei auto.

Este un aspirator vertical mai bun decât unul convențional?

Aspiratoarele tradiționale au în favoarea lor că, atunci când sunt conectate la curent, timpul lor de utilizare este nelimitat. Nu au o baterie a cărei autonomie se epuizează, ci pot fi conectate ore în șir dacă este necesar. În plus, puterea lor de aspirație este adesea mult mai mare, astfel încât rezultatele sunt mai bune.

Un aspirator vertical este însă mai confortabil, deoarece cântărește mai puțin și poate fi acționat cu o singură mână. În plus, nu are cabluri care să îi limiteze raza de acțiune. Acestea tind să fie mai puțin zgomotoase (o consecință a puterii lor mai mici a motorului) și ocupă mai puțin spațiu de stocare.

Este un aspirator vertical mai eficient decât vechea mătură?

Un element care nu lipsește în nicio casă este mătura. Este adevărat că este foarte utilă și confortabil de utilizat pentru o curățare rapidă, dar este mai eficientă decât un aspirator vertical? Adevărul este că mătura ridică particule de praf care, după câteva secunde în suspensie, sunt depuse din nou pe podea sau mobilier.

Împotriva lor, puterea de aspirație a aspiratoarelor asigură o curățare mai cuprinzătoare și mai eficientă.

Care sunt avantajele și dezavantajele un aspirator vertical?

După cum am discutat pe scurt, aspiratoarele tradiționale și verticale au atât avantaje, cât și dezavantaje. Alegerea noastră ar trebui să depindă de ceea ce avem nevoie și să acordăm prioritate casei noastre. Tabelul următor rezumă principalele avantaje și dezavantaje ale unui aspirator vertical.

Avantaje

  • Pornire confortabilă
  • Curățare ușoară
  • Utilizare confortabilă (fără cabluri)
  • Versatilitate
  • Zgomot mai mic

Dezavantaje

  • Puțină autonomie

Cu ce dificultăți pot veni aspiratoarele verticale?

Deși aspiratoarele verticale au multe avantaje, există anumite lucruri de îmbunătățit. Principala este autonomia lor, care rareori depășește 40 de minute, deoarece depind de încărcarea bateriilor. În ciuda acestui fapt, noile progrese tehnologice îmbunătățesc zilnic acest aspect, deci nu este o problemă.

Pe de altă parte, deși multe modele se pliază și se potrivesc oriunde, majoritatea au o bază de încărcare care se fixează pe perete și ocupă mult spațiu, lucru care de asemenea se îmbunătățește pe măsură ce trece timpul. În cele din urmă, greutatea acestor aparate poate fi obositoare pentru unii utilizatori.

În concluzie, un aspirator vertical este un aparat de uz casnic confortabil, ușor de utilizat și foarte la modă. Care este motivul? Ei bine, unul dintre cele mai importante este că sunt aproape întotdeauna fără fir. În plus, este nevoie de puțin spațiu pentru depozitare, lucru foarte necesar la oraș.

Ți-e lene să trebuiască să asamblezi părțile aspiratorului tradițional, să îl conectezi și apoi să demontezi și să pui totul deoparte? Cu un aspirator vertical poți curăța fără cabluri și doar prin apăsarea unui buton de alimentare. Viteză și confort, cu multe accesorii pentru covoare, mașini sau zone înalte, printre altele.

Adauga un comentariu