Actualitate

Asta înseamnă să fii milionar! A omorât un bărbat pe trecerea de pietoni şi a fost condamnat cu suspendare

Publicat: 27 ian. 2021
Daniel Dumitraș este un milionar care a primit închisoare cu suspendare după un accident mortal provocat în Cluj Sursă foto: Observatornews.ro
Daniel Dumitraș este un milionar care a primit închisoare cu suspendare după un accident mortal provocat în Cluj Sursă foto: Observatornews.ro

Justiţia din România pune mari semne de întrebări. Un milionar care a lovit mortal un tânăr care traversă pe trecerea de pietoni a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Accidentul rutier a avut loc pe data de 25 iunie iunie 2019 atunci când un tânăr în vârstă de 33 de ani a decedat după ce, în timp ce trecea pe trecerea de pietoni a fost acroşat mortal de Daniel Dumitraș care conducea un Jaguar F Pace.

Că totul să capete un non-sens, Daniel Dumitraș l-a lovit pe pieton în momentul în care acesta încerca să vireze stânga pe contrasens, peste linia dublă continuă.

Un şofer din Cluj a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a accidentat mortal un bărbat

Conform reporterilor de la observatornews.ro, accidentul mortal a avut loc pe data de 25 iunie 2019 când un tânăr domiciliat în Floreşti a fost acroşat mortal de un şofer din Cluj. Bărbatul traversa stradă pe la trecerea de pietoni iar şoferul a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Şoferul condamnat nu mai are voie să conducă timp de 2 ani şi este obligat să achite daune morale în valoare totală de 330.000 de euro.

Accidentul a fost surprins de camerele video amplasate în zona iar imaginile au un puternic impact emoţional. Pe acestea se poate vedea cum tânărul este pur şi simplu lovit şi strivit sub greutatea bolidului marca Jaguar. Pentru a putea să îl scoată de sub maşină, autorităţile au intervenit cu instrumente specifice pentru a ridica autoturismul şi a recupera victima.

Accidentul, filmat de camerele video

Accidentul mortal, care a avut loc la ieșire din parcarea unui imobil de pe strada Câmpul Pâinii a fost surprins de camerele de supraveghere.

Tânărul era tatăl unui băiețel, care avea doar câteva luni în momentul producerii accidentului.

„A simțit o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a început să urle”

În motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj este prezentată mărturia lui Dumitraş:

„A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia să coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei.

Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle. La ieşirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreaptă sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte şi după trecerea de pietoni”.

Judecătorul l-a tratat cu indulgentă

Pentru că nu a avut antecedente penal şi că inculpatul a fost integrat social prin mai multe proiecte umanitare şi pentru că era căsătorit şi avea copii sub intretinre, judecătorul s-a arătat foarte blând cu acesta. Tocmai din această perspectivă l-a condamnat la închisoare cu suspendate. Vorbim despre o pedeapsă totală de, atenţie, 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Între timp, bărbatul accidentat este mort şi a lăsat în urma lui un copil care nu îşi va cunoaşte niciodată tatăl.

În altă ordine de idei, în cursul săptămânii trecute în Iași a avut loc o adevărată tragedie. Vorbim despre o tânără şoferiţa care a provocat un accident mortal în care au murit 3 persoane, toate rude cu aceasta. În accident au murit, tatăl, unchiul şi mătuşa fetei, iar mama acesteia se află în continuare în stare gravă la spital, la Terapie Intensivă.

Comentarii
  • Justiție made in România! Adevărații infractori și interlopi, sunt cei din justiție, legi făcute de golani analfabeți, doar în interesul lor, îndreptate în favoarea borfașilor, a celor cu bani mulți. Jigodiile astea mai au nesimțirea să solicite pensii speciale, nu-i lucru ușor să ajuți niște infractori,așa că trebuie premiați.

  • Așa este legea, nu s a luat cu mașină după el sa îl omoare, este omor din culpa și nimeni fara cazier nu face pușcărie, ia cu suspendare
    Alții au dat în autocar, care a văzut în prăpastie și au murit 10 persoane și tot cu suspendare a luat
    Așa este legea în toată uniunea, pentru omor din culpa, nu se da cu executare
    Nu noi facem legile, cei votați le fac

Adauga un comentariu