Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi, are loc ultima probă la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a
Astăzi, are loc ultima probă la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a

Astăzi, are loc ultima probă la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a

17 mai 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Astăzi, 17 mai 2024, are loc ultima probă la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a, respectiv proba de scris și citit la Limba română pentru minoritățile naționale.

Elevii de clasa a II-a susțin, astăzi, ultima probă a examenului de Evaluare Națională

Reprezentanții ISJ Iași au transmis, în urmă cu câteva zile, faptul că 7.908 elevi de clasa a II-a se pregătesc să susțină probele Evaluării Naționale.

„7.908 elevi de clasa a II-a se pregătesc să susțină probele Evaluării Naționale”, declară Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Elevii aflaţi la finalul clasei a IV-a vor susţine probele începând cu 21 mai, iar cei de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai.

Pentru elevii claselor a IV-a, pe 21 mai are loc proba la Limba română, pe 22 mai – cea la Matematică şi pe 23 mai – la Limba maternă. Elevii claselor a VI-a vor susţine, pe 28 mai, proba la Limbă şi comunicare, iar pe 29 mai – la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii.

Durata de desfășurare a Evaluărilor Naționale

Durata de desfășurare a Evaluărilor Naționale, conform Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, durata alocată rezolvării testelor este după cum urmează: 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională clasa a IV-a și 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională clasa a VI-a.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Testele pentru evaluări se elaborează astfel încât să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu și să aibă un nivel mediu de dificultate. Formatul este asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Elevilor aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testele de matematică atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, testele vor fi susținute în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *