Actualitate

AstraZeneca, medicament minune împotriva cancerului la sân

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
AstraZeneca medicament minune împotriva cancerului la sân
AstraZeneca, medicament minune împotriva cancerului la sân

AstraZeneca confirmă beneficiile medicamentului Enhertu pentru cancerul de sân la pacientele cu o formă avansată a bolii care au primit anterior un alt tratament.

În cadrul unui studiu cu 600 de paciente, denumit DESTINY-Breast02, Enhertu – dezvoltat împreună cu compania japoneză Daiichi Sankyo – a fost comparat cu un tratament prestabilit de medici la persoanele cu cancer mamar metastazat HER2 pozitiv, anunță Reuters.

Studiul a evaluat paciente cu cancer de sân similare cu cele ale studiului DESTINY-Breast01, aflat în stadiu intermediar, care a stat la baza aprobărilor inițiale în Europa și în alte câteva țări, a precizat AstraZeneca.

Enhertu a atins obiectivul principal de îmbunătățire semnificativă

În cadrul studiului DESTINY-Breast02, Enhertu a atins obiectivul principal de îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic și clinic a supraviețuirii fără progresie, o măsură a timpului pe care o persoană îl poate trăi fără ca boala să se agraveze.

De asemenea, medicamentul a îmbunătățit supraviețuirea generală, un obiectiv secundar cheie. Rezultatele detaliate vor fi prezentate în cadrul unei conferințe științifice viitoare. Proteina HER2 contribuie la creșterea și răspândirea cancerului de sân.

Aproximativ una din cinci paciente cu cancer de sân este considerată HER2-pozitivă, potrivit AstraZeneca. Acțiunile AstraZeneca au crescut cu aproximativ 2% luni dimineață, în timp ce acțiunile Daiichi au urcat cu aproximativ 15%.

AstraZeneca și Daiichi au obținut aprobarea în SUA

La începutul acestei luni, AstraZeneca și Daiichi au obținut aprobarea în SUA pentru a se adresa în mod specific pacientelor cu așa-numitul cancer de sân HER2-redus, deschizând calea pentru vânzări de miliarde de dolari.

Prima aprobare a Enhertu a venit la sfârșitul anului 2019, ca tratament de linia a treia pentru pacientele cu cancer de sân cu HER2-pozitiv, în Statele Unite.

De atunci, a obținut mai multe aprobări în alte contexte de cancer de sân, precum și în forme de cancer pulmonar și gastric.

Medicamentul, care a generat vânzări de 214 milioane de dolari în 2021, aparține unei clase de terapii numite anticorpi conjugați cu medicamente. Acesta cuprinde un anticorp monoclonal legat chimic de un medicament de chimioterapie care ucide celulele.

Adauga un comentariu