International

Atac armat în Detroit. Mai multe persoane au fost ucise

Publicat: 29 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Atac armat în Detroit. Mai multe persoane au fost ucise
Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui atac armat în Detroit

Un atac armat a avut loc în Detroit duminică, 28 august. Astfel, poliţia din nordul Statelor Unite a lansat o urmărire generală, după ce patru persoane au fost vizate ”aleatoriu” de focuri de armă, iar trei dintre ele au murit, au declarat autorităţile locale.

Polițiștii spun că atacurile armate par să fi fost efectuate ”în totalitate la întâmplare”.

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui atac armat în Detroit

După un atac armat ce a avut loc duminică, 28 august, în Detroit, James White, şeful poliţiei din oraşul Michigan, a declarat că primele trei victime, respectiv două femei şi un bărbat, au fost împuşcate în diferite locaţii din oraş la primele ore ale dimineţii. Se pare că a patra victimă, un bărbat, l-a zărit pe suspect cercetând interiorul unor maşini şi i-a cerut să se oprească, însă suspectul a tras, a explicat poliţistul.

Presa locală a precizat că poliţiştii au anunţat moartea a trei persoane. De altfel, una dintre victime este rănită.

În ajutorul poliţiştilor au venit nişte fotografii cu suspectul, ce au fost făcute publice, iar autorităţile au cerut tuturor cunoscuţilor săi să contacteze poliţia.

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei din Detroit a declarat că atacurile armate par să fi fost efectuate ”în totalitate la întâmplare”, de vreme ce o victimă ”aştepta autobuzul, alta îşi plimbă câinele şi alta doar se afla pe stradă”, a mai spus White.

Mike Duggan, primarul oraşului Detroit, a declarat că ofiţerii ”survolează câţiva kilometri pătraţi (…), aşteptând ca individul să reapară”.

Statele Unite ale Americii sunt în mod regulat ţinta atacurilor armate, în contextul în care parlamentarii se opun la adoptarea legislaţiei privind controlul armelor.

Avocaţii pasează vina masacrului din Florida

În cadrul unui alt șir de idei, precizăm că avocații lui Nikolas Cruz au cerut în instantă ca Nikolas Cruz să fie absolvit de pedeapsa cu moartea pentru masacrul de la o şcoală din Florida. Făptașul crimelor, în vârstă 23 de ani, a pledat vinovat anul trecut pentru uciderea a 17 persoane la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, din 14 februarie 2018.

În urma procesului desfășurat, se va decide dacă tânărul va fi condamnat la moarte sau la închisoare pe viață. Până la această dată, este cel mai de amploare atac în masă care a ajuns în fața instanței în SUA.

Așadar, luni, 22 august, Melisa McNeil, avocata lui Cruz, a declarat că mama acestuia a consumat droguri și alcool când era însărcinată, acesta fiind un factordecisiv, care a contribuit la masacru.

„Din cauza aceasta, creierul i-a fost distrus iremediabil, iar el nu are nicio vină”, a spus avocata, care a mai precizat că, de fapt, Cruz este „persoana vătămată” şi a vorbit și despre violențele la care bărbatul a fost supus în orfelinat.

„Trebuie să înțelegem persoana din spatele crimei”, a spus McNeil juraților.

De asemenea, şi sora vitregă a lui Cruz, Danielle Woodard, a mărturisit că mama ei a consumat droguri în timpul sarcinii. Totodată, Danielle Woodard, care este şi ea acuzată de furtul unei mașini, a descris-o pe mama lor ca fiind „oribilă”.

Reamintim faptul că duminică, 28 august, a avut loc un atac armat în Detroit, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața.

Comentarii
Adauga un comentariu