Actualitate

Atac armat în SUA unde un individ a deschis focul la un festival

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac armat în SUA unde un individ a deschis focul la un festival
Robert J. Contee III, șeful Poliției a vorbit despre un atac armat din SUA

Incă un atac armat în SUA, la un festival de muzică din orașul Washington unde un individ a deschis focul. Nu se cunosc motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat, și nici identitatea atacatorului. Nu se cunoaște dacă este vorba despre un posibil atentat terorist sau despre un individ cu probleme psihice.

Atacul vine în contextul în care se discută despre controlul strict al armelor, după o serie de atacuri armate.  Totusi sunt sondaje care arată că americanii nu doresc un control mai strict al armelor. Sondajul a pus o întrebare simplă și o continuare: sunteți mulțumit de legile națiunii privind armele? Și dacă nu ești mulțumit, vrei legi mai stricte sau mai laxe pentru arme?  Anul acesta, doar 36% dintre americani s-au declarat nemulțumiți și au dorit legi mai stricte pentru controlul armelor. Șaizeci și unu la sută au fost fie mulțumiți (41%), și au dorit legi mai puțin stricte (13%), fie nemulțumiți și nu au dorit nicio schimbare (7%).

Atac armat în SUA la un festival

În cursul nopţii, în SUA a avut loc un atac armat la un festival. Festivalul era unul de muzică Moechella din orașul Whashington. Conform autorităților americane, mai multe persoane au fost împuşcate printre care şi un ofiţer de poliţie. Toate persoanele au fost internate, iar starea lor este una stabilă. În momentul în care individul care incă nu a fost găsit a deschis focul, la festival s-a creat o panică generală. Persoanele prezente au început să fugă şi să se ascundă.

Autoritățile din SUA au precizat faptul că ofiţerul de poliţie care a fost împuşcat a fost transportat la spital, iar starea de sănătate a acestuia este una stabilă. În altă ordine de idei, autoritățile au evitat să dea mai multe detalii. Momentan nu se cunoaşte motivul pentru care s-a produs un acest incident, dar nici identitatea făptaşului.

Departamentul de Poliție Metropolitană a închis evenimentul, cunoscut sub numele de Moechella, un festival stradal gratuit în apropierea colțului cultural al orașului, al străzilor 14 și U Nord-Vest, după violențe mai devreme în seara, inclusiv o ceartă între participanți, a spus poliția.

În timp ce poliția și lucrătorii medicali de urgență au eliberat zona pentru a trata persoanele rănite în timp ce fugeau dintr-o tulburare, „mai multe persoane au fost împușcate”, a declarat șeful Robert J. Contee III al Departamentului de Poliție Metropolitană, la o conferință de presă duminică seara.

Șeful Contee a spus că dorește să se asigure că oamenii vor fi trași la răspundere pentru organizarea de evenimente fără permis.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care nu vrem să aibă loc evenimente nepermise în orașul nostru”, a spus el. „Din păcate, astfel de lucruri se pot întâmpla atunci când ai amestecul greșit de oameni sau oameni care introduc arme de foc într-o situație.”

Mai multe atacuri armate în SUA

Probabil cel mai grav atac armat care a avut loc în 2022 s-a întâmplat în SUA într-o scoală. La acea dată, un individ a deschis focul într-o unitate şcolară omorând zeci de persoane, printre care și mulți copii. Vorbim despre un incident care s-a produs pe data de 25 mai 2022, şi în urma căruia au murit 19 copii. Oamenii legii l-au împuşcat mortal pe individul care a deschis focul. Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus că trăgătorul, pe care l-a numit Salvador Ramos, a abandonat un vehicul înainte de a intra în școală pentru a deschide focul „îngrozitor, de neînțeles”. Doi agenți de frontieră au fost împușcați într-un schimb cu bărbatul înarmat. Un agent a fost împușcat în zona capului, spun oficialii, adăugând că ambii erau acum într-o stare stabilă în spital.

Tânărul care a ucis zeci de copii avea probleme de integrare

Au fost multe pagini alocate atacului armat în presa din SUA care a povestit că tânărul criminal avea probleme de integrare. Foștii săi colegi au declarat că individul era un tip retras și care avea o pasiune pentru arme. De altfel, acesta și-a comandat online armele crimei. În acest context, atacul armat din SUA va genera din nou un val de emoție printre americanii care par din ce în ce mai nemulțumiți de faptul că aproape oricine poate deține arme de foc letale.

Adauga un comentariu