International

Atac armat la o universitate din Rusia. Studenţii sar pe geam pentru a scăpa de atacator – VIDEO, UPDATE

Publicat: 20 sept. 2021
Cel puțin patru persoane au fost rănite, în urma atacului armat

Un atac armat s-a produs într-o universitate din orașul rus Perm. RT News prezintă imagini cu studenți sărind pe ferestre pentru a scăpa de atacator sau atacatori.

Se pare că în campusul unei universități din orașul rus Perm a avut loc un atac armat.

Cel puțin patru persoane au fost rănite, anunță presa locală, citând autoritățile universitare. Alte surse spun că sunt și morți, însă informația nu este, deocamdată, oficială.

Potrivit presei, atacatorul este un tânăr de 18 ani, care s-a baricadat în aulă universității.

Pare că atacatorul chiar a postat anterior o explicație, în care pune că a visat de mult un atac armat și că strânge bani pentru arme din clasa a X-a.

UPDATE: Cel puţin opt persoane au fost ucise luni, în Rusia, într-un incident armat, la Universitatea din Perm, în Ural, a anunţat Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Alte şase persoane au fost rănite.

Autorul tirurilor a fost arestat şi era rănit, a precizat comitetul, apreciind că bilanţul incidentului ”este pe cale să se precizeze”.

”Către ora (locală 11.00 (9.00, ora României), un necunoscut a pătruns în campusul Universităţii din Perm cu o armă şi a deschis focul”, a anunţat într-un comunicat universitatea.

Autorul atacului ”a fost rănit în timp ce era arestat, deoarce a opus rezistenţă”, a precizat Comitetul rus de anchetă, care nu a oferit, imediat, date despre motivaţia atacatorului.

„Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat”, ar fi scris pe pagina sa de Twitter Timur Bekmansurov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stiripesurse.ro (@stiripesurse)

Adauga un comentariu