Razboi în Ucraina

Atac asupra Kievului, în timpul vizitei secretarului general al ONU

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Atac asupra Kievului în timpul vizitei secretarului general al ONU
Vitali Kliciko, primarul Kievului, a declarat că Rusia a lansat două rachete în districtul Şevcenkivski din Kiev

Atac asupra Kievului. Două explozii s-au produs, joi seară, 28 aprilie, în capitala Ucrainei. Autorităţile ucrainene afirmă că armata rusă a comis atacuri cu rachete în timpul vizitei secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

atac asupra Kievului, fum rezultat in urma bombardamentelor rusesti
Sursele menţionate declară că cel puţin două explozii au avut loc joi seară, 28 aprilie, la câţiva kilometri de centrul oraşului Kiev

Atac asupra Kievului în timpul vizitei lui Antonio Guterres

Conform agenţiei Reuters şi posturilor de televiziune BBC News şi CNN, a avut loc un atac asupra Kievului. Sursele menţionate declară că cel puţin două explozii au avut loc joi seară, 28 aprilie, la câţiva kilometri de centrul oraşului Kiev. Exploziile au avut loc la finalul întâlnirii secretarului general ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Vitali Kliciko, primarul Kievului, a declarat că Rusia a lansat două rachete în districtul Şevcenkivski din Kiev.

„Inamicul a atacat Kievul, au fost două atacuri în Şevcenkivski. Toate serviciile sunt funcţionale. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a declarat primarul Vitali Kliciko.

În schimb, informaţiile despre cauzele exploziilor nu pot fi verificate din surse independente.

La Kiev, în capitala Ucrainei, la ora 18:22, a fost anunțată o alertă de raid aerian, oamenii fiind îndemnați să se ascundă în adăposturi. Purtătorul de cuvânt al ŞES, Svitlana Vodolaga, a declarat că în urma atacului cu rachete de la Kiev, încă nu a a fost stabilit numărul exact al victimelor, dar cert este ca ele există.

Aceasta a mai precizat că lovitura a avut loc la primele etaje ale unei clădiri rezidențiale, iar la etajele superioare sunt oameni. Conform primelor informații, o fabrică din zona respectivă a fost şi ea fost lovită cu rachete.

Anton Gerashchenko, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat reporterilor că ”la această oră se știe despre 6 răniți”. Gherașcenko a mai spus că racheta a decolat din regiunea Mării Negre – ”cel mai probabil de pe teritoriul Crimeei ucrainene”.

Una dintre cele două rachete care au vizat Kievul a fost interceptată și distrusă de unitățile de apărare aeriană.

În acest sens, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a publicat o fotografie cu clădirea lovită de rachete.

atac asupra Kievului, cladire dezafectata dupa atacul rusesc
Conform agenţiei Reuters şi posturilor de televiziune BBC News şi CNN, a avut loc un atac asupra Kievului

Explozii în oraşul rus Belgorod

Într-un context asemănător, două explozii puternice au fost înregistrate joi, 28 aprilie, în oraşul rus Belgorod, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, transmite Reuters, citând doi martori. Se pare că exploziile au fost semnalate în partea de sud a oraşului. Deocamdată nu este foarte clar ce le-a provocat şi dacă există victime sau pagube materiale. Mai multe explozii au fost auzite și miercuri dimineața, 27 aprilie, în orașul situat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina, potrivit unui oficial local, citat de BBC News.

În ultimele zile, Rusia a acuzat o serie de atacuri efectuate de forţele ucrainene pe teritoriul său la Belgorod şi în alte zone de la graniţă. Atacurile au ţintit depozite ruseşti de muniţii şi combustibili, în timp ce peste graniţă trupele ruse desfăşoară a doua fază a invaziei care acum se concentrează pe estul Ucrainei.

De asemenea, au fost semnalați zeci de oameni care declară că rachetele rusești care nu explodează au căzut în diferite locații din Ucraina. Asta s-a întâmplat şi în cazul unui sat din Ucraina, numit Senkivka. Cândva loc de festivaluri care sărbătorea prietenia dintre cele trei țări, acum este o linie de front de război, iar locuitorii săi povestesc despre familii separate peste granițe care trăiesc în frică.

Reamintim, a avut loc un atac asupra Kievului, în timpul vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Comentarii
  • MOARTE RUSIEI, RUSILOR, MOARTE URGENT LUI PUTIN CADAVRUL CARE NU MAI ARE NICIUN MOMENT DE LUCIDITATE! CRIMINALUL NEBUN TREBUIE IMPUSCAT!

Adauga un comentariu