International

Atac cu maceta la Paris. Doi suspecţi au fost reţinuţi

Publicat: 25 sept. 2020

Atac la Paris, în fața fostului sediu al revistei Charlie Hebdo. Mai multe persoane au fost înjunghiate iar Poliția este deja pe urmele unui suspect.


Patru persoane au fost rănite, dintre care două se află la spital în stare critică. Atacul a avut loc în fața redacției Charlie Hebdo unde cu cinci ani în urmă 12 jurnaliști au fost uciși.

Două persoane au fost reținute

Ofițeri înarmați ai Poliției și soldați au fost observați înconjurând cartierul din estul Parisului, în apropierea stației de metrou Richard Lenoir, inițial în căutarea a doi suspecți. Aceștia au arestat un bărbat pe scările Operei Bastille, în jurul orei locale 12:45.

Viceprimarul Parisului Emmanuel Gregoire a anunțat pe Twitter că un alt bărbat considerat periculos este căutat în prezent de forțele de ordine. Poliția a declarat că o armă ascuțită a fost găsită, iar ofițeri diferiți au descris-o ca fiind o macetă sau un satâr pentru carne.
Autorităţile franceze au reţinut doi suspecţi în urma atacului comis vineri în centrul oraşului Paris, iar investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist, informează cotidianul Le Figaro.

Primul suspect a fost reţinut la câteva minute după atac, iar al doilea după aproximativ o oră.

Cei doi sunt suspectaţi că au înjunghiat mai multe persoane în zona Richard Lenoir din Paris. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, patru persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă.

În apropierea redacţiei publicaţiei satirice Charlie Hebdo a fost semnalată prezenţa unui obiect suspect, dar echipele pirotehnice au stabilit că nu reprezintă niciun pericol. Investigaţia în acest caz este coordonată de Parchetul naţional antiterorist.

Atac sângeros în fața redacției Charlie Hebdo, la cinci ani de la atacul terorist

Prim-Ministrul francez Jean Castex a ajuns de urgență la Ministerul de Interne a fost deschisă o unitate de criză. Acesta a postat și un mesaj pe Twitter: „Un atac cu o armă ascuțită a avut loc în arondismentul 11, în fața fostelor birouri ale Charlie Hebdo”.

Atacul are loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, abia luna aceasta a început procesul în cazul atentatelor din 2015.

Adauga un comentariu