International

Atac dur al hackerilor. 8,4 miliarde parole au fost făcute publice

Publicat: 09 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac dur al hackerilor. 84 miliarde parole au fost făcute publice
Hackeri

Hackerii au dat iar lovitura! Peste opt miliarde de parole au fost publicate pe un forum popular printre aceştia. Vorbim şi de datele de autentificare la conturi de Gmail, Facebook, Apple şi PayPal.

8,4 miliarde de parole şi date de autentificare au fost publicate pe un forum popular al hackerilor. Autorul postării susţine că toate parolele au între şase şi 20 de caractere şi pot fi găsite cu uşurinţă de cei care le caută în document. Aceasta este cea mai mare scurgere de parole din istorie, potrivit site-urilor de profil.

„Se întâmplă la ordinea zilei. Chiar în timp ce vorbim, sunt mii de atacuri. De aceea, este necesar ca sectorul privat şi cel public să colaboreze.”, spune Jennifer Granholm, secretarul american al Energiei, potrivit CNN.

Nu se ştie în prezent cum au reuşit hackerii să obţină aceste parole şi dacă ele sunt cu adevărat cele reale. Totuşi, având în vedere numărul uriaş de informaţii publicate, există şanse mari ca datele private ale unui număr semnificativ de utilizatori online să fie disponibile oricui.

Multe persoane care-şi fac conturi pentru diferite servicii pe internet folosesc aceeaşi parolă pe mai multe platforme, astfel că sunt compromise date de autentificare de la conturile de social media şi până la cele pentru criptomonede.

Specialiştii spun că utilizatorii ar trebui să folosească metode de autentificare în doi paşi.

Adauga un comentariu