Local

Atac dur al PSD Iași la ministrul Costel Alexe: „Trebuie să se întoarcă acasă, la Adjud!“

Publicat: 18 feb. 2020

Reprezentanții PSD Iași susțin că după ce a primit două avertismente serioase din partea Comisiei Europene, ministrul demis-propus al Mediului a primit ieri un alt avertisment și de la parlamentarii români.

„Deputații și senatorii din Comisiile reunite de mediu au sancționat activitatea desfășurată până acum de ministrul Costel Alexe și, în urma audierilor, au emis un aviz negativ.

Practic, parlamentarii români au transmis un semnal de alarmă pentru proasta gestionare a două dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă România în ceea ce priveşte mediul: tăierile ilegale de păduri şi poluarea atmosferică.

Lipsa realizărilor și măsurilor concrete era deja un fapt cunoscut, dar în cadrul discuțiilor de ieri, s-a demonstrat faptul că ministrul demis-propus a acționat chiar împotriva intereselor românilor. Desființarea Gărzii Naționale Forestiere prin ordonanță de urgență, desființarea Direcției Generale de Păduri prin hotărâre de guvern sunt două dintre cele mai elocvente exemple. Astfel, în timp ce povestea frumos pe la televizor despre măsurile de salvare a pădurilor și creșterea calității aerului, în fapte, deciziile impuse la nivelul ministerului arătau exact contrariul.

În loc să aducă bani la Iași, am aflat că ministrul demis-propus a plătit 23 milioane de lei pentru un studiu nevalidat nici măcar de instituția sub patronajul căreia s-a desfășurat. Mai mult, cu scopul pur personal de a obține imagine, a preluat acele date și le-a propagat în spațiul public, ministrul Costel Alexe, plătit să apere interesele României, a făcut un deserviciu imens chiar țării lui. După ce, în luna decembrie 2019, și-a asumat rezultatele Inventarului Forestier Național și a declarat că în România se taie ilegal 20 milioane mc de lemn pe an, în luna februarie Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement pentru România fix pentru tăierile ilegale din păduri.

Un alt subiect folosit pentru propria imagine de Alexe a fost cel al poluării atmosferice. Și în acest domeniu Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement pentru țara noastră.

„Pentru ambele proceduri România are două luni la dispoziție să repare dezastrul provocat de liberalul Costel Alexe. Este clar pentru toată lumea că incompetentul ministru demis-propus Alexe a folosit cele trei luni de mandat doar în interes propriu și nu a înțeles că a coordonat un minister de activitatea căruia depinde viața noastră și a copiilor și nepoților noștri. Poluarea este o problemă gravă a societății actuale care însă nu se rezolvă cu interviuri, ședințe foto și vizite protocolare. Este nevoie de mult mai mult, este nevoie de dragoste de țară, de dorința de a lăsa ceva pentru generațiile viitoare. Din păcate, șeful liberalilor face Iașul de rușine cu orice ocazie și la orice apariție publică.” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Motivat de toate aceste lucruri, PSD Iași, prin vocea președintelui Maricel Popa, îi solicită public premierului Ludovic Orban să facă o altă nominalizare la ministerul Mediului.

Comentarii
 • Domnule Popa, insultati inteligenta iesenilor prin comentariul facut.
  Nu sunt liberal si nu am o parere buna despre partidele parlamentare si cei ce populeaza Parlamentul asa ca unul ca mine cred erati sub influenta lui Bacchus cand ati facut comentariul si credeti populatia Iasului niste trogloditi.
  Nu va este rusine sa vorbiti prostii in contextul cand din UE a inclus Iasul inca de acum 10 ani intopul celor mai poluate orase din Romania sa veniti sa ne turnati balverne.
  Nichita nu a fost PSD-ist, cati ani a fost primar?
  Stia sa i-a bani de la Salubris pentru fotbal in loc sa cumpere masini de maturat din banii aia si se matura orasul cu maturoaie ca in evul medi.
  Te rog sa retractezi ce ai spus si sa-ti ceri scuze de la Ieseni ca-ti promit ca te dam in judecata pentru impostura.

Adauga un comentariu