Local

Atac sălbatic! I-a înfipt un cuțit în cap celui mai bun prieten! Ce decizie au luat judecătorii!

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac sălbatic I-a înfipt un cuțit în cap celui mai bun prieten Ce decizie au luat judecătorii

Un ieșean a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat în cap de cel mai bun prieten. Atacatorul a fost condamnat de către judecători. Individul a recunoscut că și-a atacat amicul

În urma unui atac sălbatic, un ieșean a fost pedepsit de către magistrați. Așadar, la sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis condamnarea lui Valentin Moisii (de 42 de ani).

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Moisii Valentin la o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Ia act că persoana vătămată A.F.S. nu s-a constituit parte civilă. Confiscă de la inculpat suma de 30 de lei, reprezentând contravaloarea cuțitului folosit la săvârșirea infracțiunii”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

A vrut să îl mai lovească o dată

Procesul individului a început în urmă cu câteva luni. Asta, după ce el a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv începând cu data de 28 iulie 2019.
Oamenii legii au precizat că un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Iași, a fost la un pas de moarte, după ce a fost înjunghiat în cap de cel mai bun prieten.

„În seara zilei de 28 iulie 2019, în jurul orei 19:00, pe fondul consumului de alcool și al stării de agitație, în mod nejustificat, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate F.A.S., cu care era prieten și care se afla, împreună cu o altă persoană, în fața unui bloc de pe strada Parcului, din municipiul Iași, o lovitură cu un cuțit în zona capului. De asemenea, inculpatul a intenționat să îi aplice o a doua lovitură de cuțit, însă persoana vătămată s-a ferit și a fugit împreună cu martorul care o însoțea în scara unui bloc din apropiere”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Inculpatul a recunoscut fapta

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, iar medicii au constatat că a suferit o plagă cranio-durală parietală dreapta cu corp străin restant în osul parietal drept, leziune gravă, care i-a pus viața în primejdie. De asemenea, doctorii au constatat că tânărul are nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

„Fiind audiat în cauză, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, dar a motivat că a vrut doar să îi aplice o corecție persoanei vătămate, urmare a unor neînțelegeri anterioare”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu