International

Atac terorist în Tel Aviv. Cel puțin două persoane au fost rănite și opt grav rănite – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În urmă cu puțin timp, cel puțin două persoane au fost ucise și opt grav rănite, în urma unei împușcături din centrul orașului Tel Aviv, pe care poliția israeleană a numit-o atac terorist.

Motivul împușcăturii nu a fost imediat clar, dar a venit pe fondul tensiunilor crescute după o serie de atacuri mortale comise de palestinieni.

Serviciul de urgență israelian, Magen David Adom, a declarat că a primit informații despre o împușcătură la „mai multe scene” din centrul orașului Tel Aviv. Acesta a spus că a evacuat șase persoane la un spital din apropiere, dintre care trei erau în stare gravă sau critică.

„Există cinci răniți, dintre care unul este în stare critică”, a declarat Eli Bin, directorul Magen David Adom, echivalentul Crucii Roșii israeliene. Atacul a avut loc pe strada Dizengoff, unde se află zeci de baruri care sunt adesea aglomerate în nopțile de joi.

Prim-ministrul, Naftali Bennett, monitorizează situația de la sediul militar israelian, care se află și în centrul orașului Tel Aviv, a spus biroul său.

Alte 11 persoane au fost ucise într-o serie de atacuri

Tensiunile au fost mari după ce o serie de atacuri ale atacatorilor palestinieni au ucis 11 persoane chiar înainte de luna islamică sfântă a Ramadanului, care a început în urmă cu aproape o săptămână.

Anul trecut, protestele și ciocnirile din timpul Ramadanului au declanșat un război de 11 zile în Gaza.

Un oficial al unui spital israelian a declarat că două persoane au fost ucise. Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că a transportat la spital șase persoane cu răni grave.

Poliția, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în casă.

„Un terorist a deschis focul de la mică distanță și apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13. „Nu vă părăsiți casele. Nu scoateți capul pe fereastră. Nu vă apropiați de balcoane”, a spus el.

Imaginile de televiziune au arătat ofițeri înarmați alergând pe strada Dizengoff, o stradă comercială importantă, și pe străzi secundare mai mici, încercând să dea de urma atacatorului.

Adauga un comentariu