Local

Atac virulent al lui Marius Ostaficiuc, la adresa consilierilor locali PSD! “Domnilor, chiar nu vă e rușine?!”

Publicat: 30 apr. 2020
ALT= «Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi»
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

După ce consilierii locali ai PSD au refuzat sa ceara primarului Mihai Chirica sa amâne proiectul privind contractarea unui credit de 21 milioane euro de la BERD, președintele Organizației Municipale a social democratilor, Marius Ostaficiuc, si-a criticat dur colegii de partid, intr-o postare pe Facebook! Consiliul Local al municipiului Iași a aprobat astăzi contractarea unui împrumut de la BERD de 21 milioane euro pentru unele investiții anunțate de primarul Mihai Chirica.

Ar însemna să fiu ipocrit dacă nu aș admite că sunt surprins. Nu, nu atât de ideile și foamea de imagine a lui Mihai Chirica. De la el și de la lipsa lui de scrupule ne așteptăm la orice. Nu sunt surprins nici de comportamentul consilierilor liberali care, după ani de vociferări în Consiliul local, îl tratează acum pe primar ca pe un frate de cruce politică. Marea mea surpriză a fost produsă – și o spun cu tristețe și dezgust – de colegii mei de partid, o parte din consilierii locali sociali democrați.

Duplicitari, fără capacitatea de a-și face agenda în funcție de priorităile reale, urmărind fiecare scopuri mai mult sau mai puțin meschine, consilierii locali social democrați preferă duplicitatea și politica măruntă.

Desigur, putem aprecia că unele investiții (modernizarea depoului din Dacia, refacerea cinematografului Dacia, reabilitarea unor instituții de învățământ) sunt oportune, însă chiar și așa, anumite aspecte de pe ordinea de zi trebuiau reanalizate. Fie numai și dacă ne referim la modalitatea de mandatare a reprezentantului Consiliului local pentru negocierea condițiilor de împrumut. Primarul municipiului Iași nu avut un asemenea mandat legal, iar colegii noștri erau datori să amendeze acest lucru.

Modul de selectare a proiectelor ce ar urma să fie finanțate nu trebuia să se facă după ureche sau după alte interese obscure, ci în urma unei dezbateri publice sau consultări. Nu putem să ne hazardăm în contractarea de bani pentru proiecte pe care fie le puteam face în trecut (vezi cazul Cinema Dacia), fie într-un viitor mai îndepărtat. Mai ales acum, când economia Europei și a lumii întregi e în picaj liber… si puteam găsi soluția fondurilor europene pentru aceste investiții. Nu s-a analizat nimic, în cel mai bun caz s-au mimat sferturi de analiză. Totul a fost servit pe tavă domnului Chirica cu largul concurs al colegilor mei din consiliul local al municipiului Iași.

Mi-aș fi dorit că aleșii PSD să fie mai incisivi, să ceară explicații, să genereze dezbateri, să vină cu propuneri concrete, să prezinte alternative, nu să-și rezolve chestiunile personale prin intermediul proiectelor de hotărâre ai căror beneficiari direcți erau. Știu, o parte dintre colegii mei din actualul consiliu local au fost puși pe lista chiar de primarul Mihai Chirica. Paradoxurile, ca să nu zic mizeria, politicii românești fac ca ei să fie azi în opoziție cu cel mai liberal dintre neliberali, primarul Chirica. Ce opoziție, când totul e dragoste și eternă recunoștință!

Se face tot mai târziu pentru acești oameni fără vocație reală politică. Dacă nu își vor revizui atitudinea față de partid și față de colegii din structura politică a organizației municipale a PSD, este greu de crezut că vor continuă să reprezinte social democrația și din mandatul următor. Poate, cine, știe, se gândesc că Mihai Chirica, etern cuc fără cuib, se va întoarce la PSD, demonstrând încă o dată că pământul este rotund… Iar ei, cu fidelitate, îl vor urma, cu tot cu interesele și devotamentul lor desăvârșit. Sau poate vor pleca împreuna cu el la PNL, dar sigur vor fi dezamăgiți de alegerea făcută.

Cred ca merită analizată cu maximă atenție viitoarea lista de reprezentare a PSD în consiliul local Iași. Este foarte posibil sa rămână mai puțin de 4 consilieri dintre cei prezenți astăzi în grupul social democrat. Dispunem de adevărați social democrați, oameni de caracter, care merită din plin să-i reprezinte pe ieșeni.

Ajunge cu servilismul, ajunge cu umilința și cu desfrâul politic!

Comentarii
 • Cui sa ii fie rusine?
  Lui Tuta Tăutu? 🤣🤦🏻‍♀️
  Lui Aldea-Absenta🤣🤦🏻‍♀️
  Lui mai cui? Lui Nedelcu?
  Și restul…

 • Păi ce te astepti? In consiliul local Iasi e frăția hoților imobiliare, liantul care ii unește pe toți. Cine mai votează jegurile astea de consilieri dezvoltatori isi merita soarta. Vad ca și liberalii au lasat- o mai moale. Ca liberal adevarat voi vota USR. Alexe, ce ai semănat aia o sa culegi.

 • Dar mai sunt și liberali neadevărați??? Sau aia neadevărați sunt cei din PD-L care v-au acaparat și cu,care vă bateți joc de romani și in particular de ieseni???? USR ???? Cine sunt ăștia??? Closete ??? Lungu???? Sandru blatistul ??? Ha,ha,ha….

 • Tu vorbești bai lingăule? După ce l ai pupat în c** pe Dragnea, Dancila, Popa sau orice panarama care îți asigura ție poziția din care sa mulgi bani de la stat prin funcții în care nu faci nimic? Tu prin opoziție înțelegi doar sa dai în cap oricărei inițiative de a face ceva? Ai fost și vei rămâne o sluga. Vezi ca te suna Popa sa ii faci pantofii ca iese în curte mai pe seara a…

 • Tocmai tu vorbești ? vila din Ticau sau firmele pe numele lui Patrascu cum le explici ?? Ești suparat ca nu ția ieșit si tie ceva la afacere

 • Laicule ai înviat fosilă netrebnică ? Vezi că te-am făcut de kkt vineri la gazetă alături de alte hahaleree. Voi continua și luni ! PPSD Iași e un grup de hoți și prostituate !

 • Recomandare de lectură azi pe Știrea de Iași :
  Un fost taximetrist cu liceul facut la seral si ajuns sef de partid se revolta ori de câte ori se fac investiţii în Iaşi!

Adauga un comentariu