Razboi în Ucraina

Atacuri cu arme chimice în Ucraina. De ce anume se tem Franța şi NATO

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atacuri cu arme chimice în Ucraina. De ce anume se tem Franța şi NATO
Ministrul francez Jean-Yves Le Drian a spus că o astfel de utilizare a armelor neconvenţionale ar duce la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

Trupele armate ruse ar putea folosi atacuri cu arme chimice în Ucraina. Ministrul de externe Jean-Yves Le Drian, a declarat într-un interviu că Franţa ar considera Rusia responsabilă pentru orice utilizare a armelor chimice sau bacteriologice în războiul din Ucraina.

„Dacă ar avea loc atacuri chimice sau bacteriologice în Ucraina, am şti cine ar fi singurul responsabil pentru ele. Ar fi Rusia”, a declarat ministrul Le Drian.

atacuri cu arme chimice în Ucraina, soldat inarmat, explozie, fum
Ministrul francez de externe a declarat în acelaşi interviu, că Rusia pretinde doar că negociază cu Ucraina în discuţiile bilaterale din ultimele zile

Rusia ar putea folosi atacuri cu arme chimice în Ucraina

Posibile atacuri cu arme chimice în Ucraina. Ministrul francez Jean-Yves Le Drian a spus că o astfel de utilizare a armelor neconvenţionale ar duce la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei. Acesta a refuzat însă să detalieze natura unor astfel de potenţiale sancţiuni.

„Folosirea mijloacelor neconvenţionale ar constitui o escaladare intolerabilă şi ar duce ca răspuns la sancţiuni economice absolut masive şi radicale, fără tabuuri”, a declarat el.

Totodată, potrivit unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat duminică, 13 martie, că Rusia ar putea folosi arme chimice după invadarea Ucrainei şi că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război.

Ministrul francez de externe a declarat în acelaşi interviu, că Rusia pretinde doar că negociază cu Ucraina în discuţiile bilaterale din ultimele zile.

„Există o singură urgenţă: încetarea focului, încetarea focului, încetarea focului. … Numai pe această bază poţi negocia, pentru că nu negociezi cu pistolul la cap”.

atacuri cu arme chimice în Ucraina, masti de protectie, barbat cu caciula, tanx, razboi Ucraina
În timp ce forțele armate ruse atacă fără oprire Ucraina, președintele Vladimir Putin a ieșit în fața oamenilor pentru a da noi declarații despre conflictul ruso-ucrainean

Vladimir Putin: „Nu intenţionez să ocup Ucraina”

În timp ce forțele armate ruse atacă fără oprire Ucraina, președintele Vladimir Putin a ieșit în fața oamenilor pentru a da noi declarații despre conflictul ruso-ucrainean. Acesta a declarat recent faptul că nu își dorește să ocupe țara vecină cu România, argumentând că nu va permite ca fosta republică sovietică să devină un „cap de pod” al unor „acţiuni agresive” împotriva Rusiei.

Vladimir Putin a ținut să precizeze că operaţiunea militară specială din Ucraina a înregistrat un succes și o va face în continuare, deoarece totul decurge conform planului care a fost stabilit de la bun început.

„Operaţiunea se desfăşoară cu succes, în conformitate strictă cu planurile prestabilite. Nu intenţionez să ocup Ucraina. (…) Occidentul a lăsat să cadă masca decenţei şi a început să acţioneze în mod odios. (…) Se impun paralele cu pogromurile antisemite”, a apreciat președintele rus.

atacuri cu arme chimice în Ucraina, barbati imbracati in echipamente de protectie, masti de protectie
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat duminică, 13 martie, că Rusia ar putea folosi arme chimice după invadarea Ucrainei şi că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război

Rachete de croazieră lângă graniţa Poloniei

Sub rezerva anonimatului, un responsabil american a precizat că „a fost un atac aerian cu rachete de croazieră – şi aş spune că peste 20 de rachete de croazieră – care a avariat cel puţin şapte structuri”Oficialul american consideră că aceste rachete de croazieră aer-sol au fost lansate de bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune din spaţiul aerian rus, și nu din spaţiul aerian ucrainean, aceasta fiind o dovadă clară că instituirea unei zone de excludere aeriană nu este un panaceu.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou, ca NATO să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra ţării sale, oficialul american a adăugat că „pentru cei care susţin necesitatea instituirii unei zone de excludere aeriană, acesta este un exemplu de ce aşa ceva nu ar avea niciun efect”.

Într-o altă ordine de idei, precizăm din nou că ministrul de externe Jean-Yves Le Drian, a declarat într-un interviu că e posibil ca armata rusă să folosească atacuri cu arme chimice în Ucraina.

Adauga un comentariu