Actualitate

Atacuri dure lansate de Marcel Ciolacu la adresa Guvernului: „Orban păstrează bani de mită pentru parlamentari!“ – VIDEO

Publicat: 27 aug. 2020
Marcel Ciolacu, cu mască de protecție, la sediul PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat astăzi mai multe atacuri dure la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban. Marcel Ciolacu susține că premierul și-a păstrat bani în fondul de rezervă al primului ministru pentru a-i mitui pe parlamentari în tentativa de a bloca moțiunea de cenzură.

„Toată lumea din administrația locală este foarte îngrijorată, la fel ca și părinții, ce se va întâmpla pe 14 septembrie, la începerea școlii. Ne-au obișnuit să mute responsabilitatea la administrația locală. Astăzi, toate discuțiile au fost despre începerea anului școlar și mulți primari au spus că nu au bani pentru începerea școlii și organizarea alegerilor locale.

Vom face un demers către Guvern, poate ne vor da din fondul de rezervă al premierului, știu că o parte sunt bani pentru mită ca să nu treacă moțiunea de cenzură, dar poate, poate găsește niște bani și pentru problemele reale ale României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Atacuri dure lansate de Marcel Ciolacu la adresa Guvernului: „Suntem deranjați de șantajul exercitat asupra primarilor“

Președintele PSD s-a arătat deranjat de șantajul exercitat de liberali asupra primarilor social democrați, care au fost constrânși să treacă în tabăra lui Ludovic Orban.

„Tot timpul când face rău ceva Guvernul e de vină PSD-ul. Nu suntem deranjați de traseism, ci de șantajul exercitat asupra primarilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

Secretarul general al Guvernului, acuzat că „fură” parlamentarii PSD

Liderul social democrat a precizat, după ședința cu liderii județeni ai partidului pe tema moțiunii de cenzură, că niciun șef județean nu a anunțat să existe până acum vreun parlamentar care nu poate să vină la vot, dar că secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, îi cheamă la negocieri pe parlamentarii social-democrați.

„Am întețeles de la colegii parlamentari că deja sunt sunați de celebrul domnul Barbu de la secretariatul general al Guvernului, acel infractor care îi invită la Guvern pe parlamentari să bea cafele. Îl anunț că nu va reuși să fure pe ultima suta de metri parlamentari social democrați”, a precizat Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură va trece!

Președintele PSD susține că și fără parlamentarii UDMR, opoziția are suficiente voturi să treacă moțiunea de cenzură.

„În acest moment sunt suficiente voturi ca moțiunea să treacă. Și fără UDMR avem suficiente voturi ca moțiunea să treacă. (…) Parlamentarii ALDE, Pro România și PPUSL au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură”, sspune Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat însă că dacă moțiunea nu trece luni, PSD ar putea să mai depună o nouă moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară care începe la 1 septembrie.

„Este posibil să mai depunem o altă moțiune de cenzură dacă aceasta nu trece, pentru că în septembrie este o altă sesiune parlamentară”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Kluas Iohannis, deranjat de moțiunea depusă de PSD

Președintele Klaus Iohannis  a avut o reacție critică. despre moțiunea de cenzură, despre care a spus că nu este decât o bătaie de joc din partea PSD și își dorește să nu treacă.

„Această moţiune este prima de la Revoluţie care se depune într-o sesiune extraordinară. Este o bătaie de joc din partea PSD şi eu nu îmi doresc să treacă. Suntem în pandemie, suntem în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, la începutul lui decembrie. Ce rost are o moţiune în aceste condiţii?

Chiar nu cred că PSD îşi imaginează sau îşi doreşte să preia guvernarea, cred că îşi doresc pur şi simplu să arunce ţara în aer. Asta mi se pare grav. Sper să existe suficientă înţelepciune în Parlament ca să nu treacă această moţiune, total neavenită, izvorâtă din cinismul pesedist. „, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu