Eveniment-Social

Ateneul Național din Iași a devenit membru al Camerei de Comerț Norvegiano-Române

Publicat: 13 nov. 2020
Ateneul Național din Iași

La împlinirea a 100 de ani de la momentul inaugurării, Ateneul Național din Iași, o instituție reper pentru cultura ieșeană și nu doar, are privilegiul de a deveni membru al Camerei de Comerț Norvegiano-Române, entitate de înalt prestigiu internațional. 

Cu un an în urmă, prin intermediul Fondului pentru Relații Bilaterale, din cadrul Programului RO-CULTURA (parte a granturilor SEE 2014 – 2021), Ateneul ieșean a avut prima vizită de lucru în Oslo, în cadrul unui proiect cultural implementat cu sprijinul deosebit al partenerului norvegian – Dac Music Performance, reprezentat prin Dragoș Andrei Cantea. Cu acest prilej, au fost întreprinși primii pași în consolidarea colaborării între instituția ieșeană și entități publice și private din Norvegia, în domeniile cultură, artă, educație, economie și turism.

„Analizând frumoasele rezultate obținute în urma proiectelor implementate în parteneriat cu reprezentanții NOROCC, dar și descoperind, cu bucurie, existența unui interes comun de promovare a României și a potențialului său, am creionat împreună cu membrii NOROCC o strategie de colaborare pe termen mediu și lung, în cadrul căreia am dezvoltat idei de proiecte și în alte domenii decât cele cultural-artistice sau educaționale, de la care plecasem inițial.

Ne-am dorit mereu ca Iașul și România, în general, să privească spre viitor cu optimism, astfel încât strategia și obiectivele pe care ni le stabilim să depășească barierele administrative, logistice, culturale, inclusiv cele impuse de pandemie, de ce nu? Mă bucură statutul pe care instituția pe care o reprezint și l-a câștigat atât în interiorul țării, cât și în rândul partenerilor internaționali și sunt sigur că această colaborare va fi una de succes.”, a precizat managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei. 

Ateneul Național din Iași a devenit membru al Camerei de Comerț Norvegiano-Române

Cu ocazia intrării în Camera de Comerț Norvegiano-Române, Domnul Ionuț Eriksen, în calitate de Președinte al acestui organism internațional, declară:

„Îmi face o deosebită plăcere să anunț intrarea in NOROCC (Camera de Comerț Norvegiano-Română) a Ateneului Național din Iași. Rolul nostru ca promotori ai dezvoltării relațiilor comerciale dintre România și Norvegia, interesați direct de calitatea acestor relații de afaceri între cele două țări, va crește prin acest parteneriat cu Ateneul Național din Iași, cunoscut deja la nivel european prin excelența actului artistic și a valorilor promovate. Credem cu tărie că diferențele culturale ale țărilor noastre au rolul nu de a ne deosebi, ci mai degrabă reprezintă o varietate culturală menită să creeze o forță colectivă benefică umanității, pentru că frumusețea acestei lumi rezidă în diversitatea oamenilor ce o compun. 

Plecăm astfel la drum cu un partener valoros și sperăm ca împreună să reușim tot ce ne-am propus într-un mod armonios, atât de necesar vremurilor pe care le trăim.

Welcome on board Ateneul Național din Iași!” (Ionut Eriksen, Chairman of the Board – Norwegian-Romanian Chamber of Commerce, www.norocc.no, www.facebook.com/The-Norwegian-Romanian-Chamber-of-Commerce-2369173573365584/ ).

Comentarii
Adauga un comentariu