Eveniment-Social

Ateneul Național din Iași îl comemorează pe Barbu Ștefănescu Delavrancea

Publicat: 27 apr. 2021
Imagine, din față, cu sediul Ateneului Național din Iași după renovare
În data de 29 aprilie 1918, trecea la cele veșnice Barbu Ștefănescu Delavrancea, prozator și dramaturg, gazetar, avocat și orator, membru al Academiei Române și primar al Capitalei

În data de 29 aprilie 1918, trecea la cele veșnice Barbu Ștefănescu Delavrancea, prozator și dramaturg, gazetar, avocat și orator, membru al Academiei Române și primar al Capitalei.

În semn de apreciere și recunoștință pentru această personalitate emblematică a literaturii române, Ateneul Național din Iași a restaurat mormântul-monument istoric al scriitorului, aflat în Cimitirul Eternitatea. Ceremonia de resfințire a mormântului va avea loc joi, 29 aprilie 2021, de la ora 15:00, fiind urmată de slujba de pomenire.

„Ca și în cazul celorlalte monumente istorice restaurate în acest an, pentru mormântul lui Barbu Ștefănescu Delavrancea am beneficiat de susținerea autorităților abilitate în realizarea acestor proiecte. Mulțumim, așadar, Direcției Județene pentru Cultură Iași pentru sprijin, artistului ieșean Ciprian Stratulat, care s-a ocupat de restaurare și Primăriei Municipiului Iași, finanțatorul proiectului”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul instituției.

Adauga un comentariu