International

Atentat cu mașina capcană, în Afganistan. Cel puţin 26 de membri ai forţelor afgane, ucişi – VIDEO

Publicat: 29 nov. 2020
Atentat în Afganistan

Cel puţin 26 de membri ai forţelor afgane de securitate au fost omorâţi într-un atentat sinucigaş cu maşina-capcană care a avut loc duminică dimineaţă la baza lor din provincia Ghazni din estul ţării, potrivit unor oficiali.

„Am primit până acum 25 de morţi şi 17 răniţi. Toţi sunt membri ai forţelor de securitate”, a declarat pentru AFP Bâz Mohammad Hemat, directorul spitalului din Ghazni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Tareq Arian, atacatorul, un kamikaze, „a folosit o maşină umplută cu explozibili”, în districtul Deh Yak, la ora locală 07.30.

Nasir Ahmad Faqiri, membru al consiliului provincial din Ghazni, a spus că este vorba de 26 de morţi şi 16 răniţi, precizând că ţinta a fost o bază a armatei afgane.

Atentatul nu a fost revendicat pentru moment, dar provincia Ghazni este scena unor confruntări permanente între forţele afgane şi talibani.

Deşi au încetat să mai ia ca ţintă forţele americane în urma acordului dintre SUA şi talibani semnat în februarie la Doha, insurgenţii şi-au intensificat în schimb de atunci violenţele împotriva forţelor de securitate afgane.

 

Adauga un comentariu