Actualitate

Atenție! Dacă aveți aceste simptome, prezentați-vă de urgență la medicul specialist! În caz contrar, pot apărea complicații grave!

Publicat: 29 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție Dacă aveți aceste simptome prezentați-vă de urgență la medicul specialist În caz contrar pot apărea complicații grave

Zeci de ieșeni au ajuns la spital cu afecțiuni ale ochilor, după ce au fost diagnosticați cu viroze respiratorii. Aceștia prezentau simptome ca sensibilitate la lumină, lăcrimare a ochilor, usturime și durere. Nu s-au gândit nicio secundă că acest aspect avea legătură cu viroza respiratorie.

„Numai într-o zi a weekendului trecut am avut cel puțin 15 pacienți care au ajuns la Clinica de Oftalmologie a Spitalului «Sf. Spiridon» prezentând diverse simptome aferente keratoconjunctivitei virale. În general, acest diagnostic se pune pacienților care au o viroză respiratorie și care prezintă simptome specifice. Vorbim aici de fotofobie, lăcrimare a ochilor, usturime sau chiar durere și senzația de ochi uscat. Puțini sunt cei care știu că acest tip de viroze afectează și corneea. Acestor pacienți li se administrează picături care le descleștează ochii”, spune dr. Camelia Bogdănici, Șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași.

Medicii recomandă ca în momentul în care aveți sau ați avut o viroză respiratorie și simțiți că vi se usucă ochii, să mergeți de urgență la spital pentru a evita posibilele complicații.

Adauga un comentariu