National

Atentie, fake news! Cum arata o stire falsa

Publicat: 29 iul. 2018
1

In epoca manicpularilor si a stirilor false internautii sunt pusi fata in fata cu anumite stiri menite sa bage ''panica'' printre randul lor. Retelele de socializare sunt pline de mesaje care mai de care mai ''pompoase''! Unele mesaje anunta apocalipsa, altele anumiti virusi etc. In cazul de fata, pe retelele de socializare circula de curand un mesaj in care internautii sunt avertizati sa isi departeze telefoanele de corp in intervalul 00:30-03:30. Mesajul a circulat in contextul eclipsei de luna care a avut loc in noaptea dintre vineri si sambata. In mesaj se specifica faptul ca planeta noastra ar avea parte de o radiatie foarte inalta, razele apropiindu-se de Pamant. Ca sa fie mai convingator, in mesaj sunt date surse credibile cum ar fi Google, NASA sau BBC News. 

Unul dintre cei mai celebri bloggeri romani lanseaza un atac virulent: "Sa invatam jurnalism si prostitutie cu Ziarul de Iasi si Stirile ProTV"
''In seara asta, de la 00: 30 la 03: 30 nu uitati sa opriti telefonul, telefonul mobil, tableta etc., si lasati-l departe de corp. Singapore TV a anuntat aceasta veste. Spuneti-va familiei si prietenilor dumneavoastra ca in seara asta, de la 00:30 la 03:30, planeta noastra va avea o radiatie foarte inalta. Razele rasiale se vor apropia de Pamant, deci, va rugam sa opriti telefonul mobil. Nu lasati aparatul langa corp, poate provoca daune teribile. Daca nu credeti, puteti verifica Google si NASA BBC News. Trimiteti acest mesaj tuturor celor dragi.'' se arata in mesajul care circula pe retelele de socializare. Mai grav este faptul ca multi internauti tind sa creaza astfel de fake news.

Comentarii
Adauga un comentariu