Economic Local

Atenție, fermieri! Dacă nu aduceți aceste documente, riscați să fiți excluși de la plata subvențiilor

Publicat: 14 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție fermieri Dacă nu aduceți aceste documente riscați să fiți excluși de la plata subvențiilor

Documentele obligatorii pe care trebuie să le aducă fermierii din Iași care vor să obțină ajutoarele financiare și anul acesta sunt publicate pe site-ul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). De asemenea, agricultorii vor putea cere informații despre aceste acte în cadrul întâlnirilor de informare organizate de specialiștii din cadrul acestei instituții. Aceștia trebuie să știe că dacă nu respectă responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea actelor emise de instituții sau aduse de fermieri riscă să fie excluși de la plată sau sancțiuni drastice. Printre cele mai importante reguli ce trebuie respectate de către fermieri sunt normele de ecocondiționalitate.

Sancțiuni drastice pentru fermieri

Cei care nu le respectă riscă să primească subvențiile reduse sau să fie excluși de la plata întregii sume care a fost acordată sau urmează a fi acordată beneficiarului. Astfel, în cererile de sprijin, fermierii trebuie să bifeze ce scheme de plată vor să acceseze și să respecte normele de ecocondiționalitate impuse pentru fiecare schemă în parte. În caz contrar, fermierilor li se pot aplica sancțiuni pentru unul sau mai mulți ani calendaristici după caz. În anii precedenți au fost situații numeroase descoperite la fermierii care au ignorat aceste reguli și au fost buni de plată. Anul acesta, campania de depunere a cererilor se va derula în perioada 2 martie-15 mai.

Obligații pentru fermieri

Agricultorii din Iași care vor să obțină subvențiile de la APIA trebuie să respecte mai multe obligații. Astfel, trebuie să fie înregistrați în Registrul Unic de Identificare administrat de APIA, să depună o singură cerere de plată la centrul local sau județean APIA unde sunt arondați care să cuprindă atât declarația privind sectorul vegetal, cât și declarația pentru sectorul zootehnic. De asemenea, fermierii din Iași trebuie să dovedească că sunt fermieri activi pentru plățile directe/măsurile de climă M11 și M13. Alte obligații care îi revin agricultorului ieșean sunt să declare corect toate suprafețele și culturile, fiecare parcelă utilizată, să prezinte clarificări la APIA dacă sunt necesare și să permită efectuarea controalelor APIA.

Adauga un comentariu