Local

Atenție, ieșeni! De astăzi puteți călători iar cu autobuzul și tramvaiul. Trebuie respectate însă niște condiții stricte

Publicat: 11 mai 2020

Începând de astăzi, 11 mai, ieșenii pot să călătorească din nou cu autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public. Este vorba însă de cei care desfășoară activități economice și au nevoie să meargă la serviciu. Transportul public se reia integral din data de 18 mai, însă cu respectarea anumitor condiții

Începând de astăzi, 11 mai, ieșenii care desfășoară activități economice în municipiu pot să călătorească din nou cu autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public (CTP) Iași. În vehiculele CTP vor avea acces toate persoanele angajate, în baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajator. Acestea vor trebui însă să aibă mască și mănuși de protecție, altfel nu vor fi lăsate să urce în mijloacele de transport public.

Ulterior, din data de 18 mai, toate autobuzele și tramvaiele CTP vor fi scoase la stradă, ieșenii urmând a folosi transportul public în ritm normal, însă cu respectarea unor reguli. Din 4 mai, CTP a pus la dispoziția persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani mijloace de transport special destinate acestei categorii de vârstă, în timpul orelor în care aceștia pot ieși din case. Reprezentanții Primăriei au anunțat că începând cu data de 18 mai, dacă nu vor apărea alte reglementări la nivel național, pensionarii vor putea circula pe toată perioada zilei, însă doar în mijloacele de transport dedicate lor. După data de 18 mai, măsurile de protecție luate deja în mijloacele de transport în comun se vor intensifica. Utilizarea mijloacelor de transport se va putea face doar în limita locurilor disponibile pe scaune, iar călătorii vor fi obligați să poarte mănuși și măști de protecție.

Angajații CTP vor lua temperatura tuturor călătorilor

După data de 18 mai, în cele mai utilizate 45 de stații de transport public vor fi înființate puncte de verificare a stării de sănătate a călătorilor. Angajații CTP vor verifica temperatura fiecărui călător înainte de a urca în mijlocul de transport. Accesul celor a căror temperatură depășește 37,5 grade Celsius va fi interzis. Cele 45 de puncte de verificare a temperaturii călătorilor vor fi în stațiile Ateneu, Baza 3, Bicaz, Blocuri Cetățuia, Blocuri Ciurea, Blocuri Păcurari, CUG 1, Canta, Casa Sindicatelor, Cimitirul Evreiesc, Dancu, Dr. Savini, Familial, Frigorifer, Gară, Minerva.

Vor mai fi astfel de puncte și în stațiile Mircea Cel Bătrân, Moara 1 Mai Canta, Moara 1 Mai Păcurari, Palatul Culturii, Piața ACB, Piața Independenței, Piața Nicolina, Piața Unirii. Accesul în mijloacele Companiei de Transport public se va face după ce se va lua temperatura călătorilor și în stațiile Pod Metalurgie, Pod Nicolina, Podu de Piatră, Podu Roș 1, Podu Roș 2, Podu Roș 3, Policlinica Recuperare, Sala Polivalentă, Sg. Grigore Ioan, Bacinschi, Târgu Cucu 1, Târgu Cucu 2, Tătărași Nord, Tătărași Sud, Tehnopolis, Țesătura, Triumf, Tudor Niculai, Tudor Vladimirescu, Universitate și Zimbru.

Comentarii
  • Cei care trebuie sa meargă la munca ce vor face ?când trebuie sa pleci la munca mijlocul de transport este plin de pensionari

  • @Anonim. Stai să vezi de săptămâna viitoare când se va renunța la declarația pe proprie răspundere și la intervalul orar pentru pensionari … cred că mijloacele de transport vor fi pline tot timpul doar de pensionari dornici ,,să-și scoată pârleala” de pe două luni. Părerea mea e că, pentru pensionari, intervalul orar în care au voie să iasă din case, ar mai trebui păstrat un timp, asta și pentru protejarea lor, dar și pentru a acorda un transport public mai lejer celor care muncesc.

Adauga un comentariu