Local

Atenție, ieșeni! Reîncep lucrările de asfaltare de pe bulevardul Socola. Mihai Chirica a modificat proiectul după haosul creat în trafic timp de două luni – FOTO

Publicat: 09 mai 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Atenție ieșeni Reîncep lucrările de asfaltare de pe bulevardul Socola. Mihai Chirica a modificat proiectul după haosul creat în trafic timp de două luni - FOTO
Mai bine de două luni, traficul a fost afectat din cauza acestui proiect

În perioada sărbătorilor pascale, proiectul de pe bulevardul Socola a fost oprit, însă de săptămâna viitoare reîncep lucrările de asfaltare. Proiectul primarului a stârnit un val de nemulțumiri și injurii din cauza traficului blocat

Asfaltările au început la sfârșitul lunii februarie 2024 și continuă după mai bine de două luni. Următorul tronson pe care se va lucra, de săptămâna viitoare, este cel de la intersecția din Bularga înspre Bucium, însă de data aceasta se va munci doar pe timpul nopții. Primarul Mihai Chirica a schimbat planul în ultimul moment, după ce a fost înjurat de sute de ieșeni.

Reîncep lucrările de pe bulevardul Socola

În această perioadă, se face organizarea de șantier, iar muncitorii de la Citadin SA vor primi comanda de la Primăria Iași, ca să reia asfaltările. Încă nu a fost stabilită ziua exactă în care vor începe lucrările, însă este clar că se va munci după orele 23:00. Timp de două luni, nervii ieșenilor au fost testați de primar, având în vedere că au fost zile în care șoferii ce veneau din Bucium pierdeau câte 2-3 ore în trafic pentru o porțiune de 2 km.

Mai mult, când a fost efectuat primul tronson, de la rondul din Podu Roș și până la intersecția de la Cotnari, calitatea lucrărilor a fost îndoielnică, iar oamenii au semnalat denivelări serioase. Cel mai mult a durat pe segmentul dintre rondul de la Dedeman înspre Granit, unde traficul a fost restricționat timp de 3 săptămâni. În mod normal, ar trebui ca în câteva săptămâni să înceapă și lucrările la Pasajul Socola. Rămâne de văzut cât vor mai dura lucrările pe acest tronson și când vor scăpa ieșenii proiectul ce durează de mai bine de 2 luni.

„Preconizăm că lucrările pe tronsonul dintre intersecția din Bularga spre Bucium vor începe de săptămâna viitoare. În prezent, se pregătește organizarea de șantier”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Se fac lucrări în tot municipiul Iași

Pe lângă bulevardul Socola, mai sunt multe străzi pe care se lucrează, municipiul Iași fiind împânzit de șantiere în această perioadă. Se montează borduri pe strada Stejar, strada Universității, strada Cucului și Soșeaua Nicolina, iar pe șoseaua Păcurari se refac pavaje. De asemenea, pe strada Arcu, au început astăzi lucrările de asfaltare a carosabilului. Și aici se va munci doar pe timpul nopții, deoarece tramvaiele nu ar mai avea pe unde să circule.

„Până la data de 10 mai, între orele 22:00 – 06:00, va fi închisă circulația pe str. Arcu – tronsonul cuprins de la intersecția cu străzile Gavriil Muzicescu și Gându până la intersecția cu str. Gării. Măsura este necesară pentru că, în această zonă, echipele S.C. CITADIN S.A. efectuează lucrări de refacere a carosabilului, funcţie de condiţiile meteorologice. Aceste lucrări sunt făcute în scopul menţinerii tramei stradale în bună stare de exploatare şi siguranţă a circulaţiei”, au transmis reprezentanții Citadin SA.

Reîncep lucrările de pe bulevardul Socola, însă de data aceasta se va munci doar noaptea, după ce ieșenii și-au exprimat nemulțumirile cu privire la acest proiect.

Comentarii
  • Dacă pica Podul ca ala din Neamț cine e devina? Chirica. Dacă e refăcut cine e devină? Chirica. Adică vreți refacere fără a opri circulația?

  • Fane
    mai 9, 2024 la 6:00 am

    am inteles ca nu se apuca de pasaj pana nu fac pe sub el o noua ruta care sa traverseze liniile si sa duca undeva pe Trei Fantani, artera unde trebuie implicat si CFR in realizarea sa, astfel pasajul sa ramana liber fara masini ca lucratorii sa poata lucra la consolidarea sa.

Adauga un comentariu