Economic Local

Atenție la secetă! Mai multe localități din județul Iași vor primi apă doar câteva ore pe zi

Publicat: 29 apr. 2020

Din cauza creșterii consumului de apă în această perioadă de pandemie, resursele din rezervoarele de înmagazinare din județul Iași se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora. În aceste condiții, în perioada 1 – 31 mai 2020, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor din localitatea Poiana – Deleni, de 300 mc și 50 mc capacitate, ApaVital se află în situația de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalele orare 07:00 – 20:00 , către utilizatorii din localitățile Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut din județul Iași.

Ieșenii afectați sunt sfătuiți să-și facă rezerve de apă

„ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal”, au declarat oficialii ApaVital Iași.
Pentru a evita efectele negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Adauga un comentariu