Economic Local

Atenție! Modificări importante la Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași

Publicat: 30 mart. 2020

Ca ultimă măsură luată în cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași, a fost modificat accesul în instituție având în vedere faptul că acesta se realiza prin intrarea principală a Iulius Mall. Astfel, de acum înainte, accesul la Serviciul de Evidență a Persoanelor se face pe intrarea din spatele Iulius Mall, lângă Biserica „Sf. Iulian din Tars”. În momentul de față, accesul este limitat, la Direcția de Evidență a Persoanelor Iași fiind primite doar cererile persoanelor care nu dețin act de identitate valabil sau expiră în următoarele 30 de zile. Această limitare se aplică și în cazul programărilor on-line. În consecință, vor fi procesate doar programările on-line pentru cetățenii aflați în situația aceasta.

Nu se mai fac buletine în mediul rural

De asemenea, până pe data de 31.03.2020 NU se primesc cereri pentru stabilirea reședinței la DLEP Iași. Totodată, în activitatea de lucru cu publicul sunt aplicate o serie de măsuri speciale, printre care: numărul solicitanților aflați la ghișeele instituției în același timp va fi limitat la maximum 6, câte o persoană la fiecare ghișeu; zona de așteptare va fi în exteriorul incintei, în zona centrului comercial, iar audiențele la sediu au fost anulate, soluționarea situațiilor deosebite se va face prin e-mail.
De precizat și faptul că au fost anulate toate demersurile din campania „Prioritate la Identitate”, prin care angajații DLEP Iași se deplasau în comunele din județul Iași pentru a face buletine în cazul cetățenilor din mediul rural.
Adauga un comentariu