Local

Atenție, șoferi! De astăzi se dă drumul la noile semafoare din Podu Roș – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 30 mart. 2020

Noile semafoare montate în zona rondului din Podu Roș vor intra în funcțiune începând de astăzi. Cele trei noi semafoare cu rolul de a fludiza traficul vor fi pornite de dimineață

De astăzi, se trece la implementarea unui nou sistem de trafic în zona Podu Roș. Cele trei semafoare montate în zona rondului din Podu Roș vor intra în funcțiune de astăzi, 30 martie. Semafoarele au fost montate de cei de la UTI Grup, firmă care a implementat și proiectul sistemului inteligent de monitorizare a traficului rutier.

Un prim semafor s-a montat în zona rondului la intersecția cu Șoseaua Națională. Un alt semafor a fost montat în partea opusă, în dreptul intersecției șoselei Nicolina spre Socola, înainte de a se intra în rond. Un alt treilea semafor este amplasat în zona intersecției cu bulevardul Socola și rond pentru cei care vin dinspre Bucium. Acestea sunt cele trei semafoare pe care municipalitatea le va porni astăzi.

Primul semafor este la linia de tramvai, iar rolul acestuia este de a permite celor dinspre Nicolina să poată ieși mai ușor din intersecție. Al doilea semafor este amplasat după trecerea pentru pietoni dinspre Nicolina, iar al treilea semafor este cel de la bulevardul Socola. În plus, în dreptul Șoselei Naționale vor apărea patru benzi în loc de trei ca până în prezent. Va apărea o bandă în plus, care va permite stocarea pe două benzi și nu pe una ca până în prezent. Marele câștig în zona rondului din Podu Roș ar fi în special îmbunătățirea traficului dinspre Nicolina spre centru. În perioada următoare vor avea loc și alte schimbări în traficul din municipiul Iași.
Comentarii
  • In aceasta perioada multe semafoare ar trebui date pe intermitent(galben)dar nu noi din contra mai dam drumul la altele asa a calculat UTI fluidizarea traficului .

Adauga un comentariu