Local

Atenție șoferi! Încep controalele în trafic. Polițiștii pregătesc acțiuni în minivacanță

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Atenție șoferi Încep controalele în trafic. Polițiștii pregătesc acțiuni în minivacanță
Atenție șoferi! Încep controalele în trafic. Polițiștii pregătesc acțiuni în minivacanță

În perioada 01 – 06 mai a.c., la nivelul județului Iași, polițiștii ieșeni vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, Zilei Naționale a Tineretului și Sărbătorilor Pascale.

„Astfel, în această perioadă sunt asigurate măsuri pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, în special în locurile aglomerate și zonele de agrement.

Vor fi prezenți zilnic peste 200 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, dar și de la celelalte structuri.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere, precum și pentru combaterea excesului de viteză.

Totodată, aceștia vor fi prezenți pentru a dirija și fluidiza traficul rutier pe căile de acces către zonele intens circulate. Vor fi folosite aparatele radar, etilotest și drugtest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze și să circule cu o viteză adaptată la condițiile meteo.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!”, transmit polițiștii ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu