Economic Local

Atenție, șoferi! Se ridică mașinile parcate neregulamentar în centrul Iașului

Publicat: 08 nov. 2019

Autoritățile locale au luat în vizor șoferii care parchează ilegal în zona centrală a orașului. Astfel, echipaje de polițiști locali împreună cu muncitori din cadrul Servicii Publice Iași formează echipe permanente pe străzile din centrul municipiului și iau măsuri drastice împotriva acestora. În majoritatea situațiilor se ajunge ca roțile mașinilor blocate neregulamentar să fie blocate de oamenii legii. În unele cazuri se ajunge chiar la ridicarea mașinii.
În numai câteva ore, în cursul zilei de 6 noiembrie, au fost ridicate numeroase autoturisme.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au desfășurat activități de fluidizare a traficului rutier și pietonal, ocazie cu care au dispus ridicarea a 7 autoturisme, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, deoarece staționau în locuri nepermise”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Blocarea roților – cea mai aplicată măsură

Cea mai aplicată măsură de către polițiștii locali în cazul șoferilor care parchează ilegal este blocarea temporară a roților. Au fost blocate roțile în cazul a 21 de autoturisme conform HCLM 246 din 2005 privind aprobarea regulamentului pentru blocarea/deblocarea roților autovehiculelor sau remorcilor oprite, staționate și parcate neregulamentar pe domeniul public din Municipiul Iași”, au mai explicat oficialii Poliției Localeloading...

Comentarii
  • Blocarea roților autovehiculelor sau remorcilor oprite, staționate și parcate neregulamentar pe domeniul public nu duce la imobilizarea lor si la nerezolvarea fizica a faptului de a fi ocupat domeniul public neregulamentar? Un autovehicul imobilizat prin blocarea rotilor DEVINE REGULAMENTAR? N-ar fi mai simpla fotografierea si plasarea Procesului-verbal de contraventie sub stergatorul de parbriz, fara a mai bloca rotile si domeniul public totodata cu un autovehicul imobilizat astfel? Ca, poate, in loc sa piarda timpul asteptand deblocarea rotilor, autovehiculul respectiv ar putea elibera domeniul public mai rapid cu Procesul-verbal de contraventie de sub stergator gata scris…

  • Dar nu mai bine ti-ai plati amenda si pe urma ti-ai ridica cazanul?Daca ai plecat cu procesul verbal la parbriz te doare la basca de plata acesteia,ca tot ai cazan la dispozitie.Mai bine sa mergi cu autobuzul sau taxi si altadata ai sa gandesti unde lasi fierul vechi ca sa nu suferi la buget.

  • Dar pe Strada Pogor (daca nu ma insel, cea de langa Habitat) ati vazut cum stau masinile? Chiar si pe trecerea de pietoni paralela cu Bd. Carol. SI de haosul de la Casa studentilor? Zice cineva ceva? Era vorba de o parcare cu plata acolo. In primavera lui 2019. Deja vine iar iarna . . .

Adauga un comentariu