National

Atenție! Spanac cu hepatita A, găsit pe rafturile de la Profi. Aveţi grijă de unde vă cumpăraţi legumele

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție Spanac cu hepatita A găsit pe rafturile de la Profi. Aveţi grijă de unde vă cumpăraţi legumele
Spanac cu hepatita A găsit pe rafturile de la Profi

În urma unor analize făcute de cei de la Autoritatea Naţională Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), mai multe magazine Profi din întreaga țară au fost găsite comercializând spanac cu hepatita A. Din nefericire, nu doar acest lanţ de magazine a sistat vânzarea unui produs. Şi cei de la Metro se află în aceeaşi situaţie.

La nivelul mai multor magazine Metro din România a fost găsit la raft un produs ce poate afecta sănătatea consumatorilor. Fiind plin de pesticide, cei de la conducerea lanţului de magazine au decis să retragă comercializarea produsului cu denumirea de „Morcovi baby 200G”.

Spanac cu hepatita A pe rafturile magazinelor Profi

Ieri, 02 noiembrie 2022, au fost publicate pe site-ul celor de la ANSVSA două documente ce conţin numele a doua alimente ce vor fi retrase de pe rafturile magazinelor Profi şi Metro din ţară.

Potrivit primului document publicat ce este denumit „Rechemare produs – Morcovi baby 200gr – METRO”, cei de la conducerea lanţului de magazine informează că au fost notificaţi de furnizorul VALENCIA TRADING OFFICE ŞL să înceapă să retragă de la comercializare şi de la clienţi produsul „Morcovi baby 200G”.

În ceea ce priveşte spanacul regăsit cu hepatita A la nivelul lanţului de magazine Profi, cei de la conducere au făcut, de asemenea o serie de precizări. Acestea au fost publicate pe site-ul celor de la ANSVSA cu denumirea de „Rechemare produs – Spanac la pungă 500 gr – PROFI”.

„Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, au declarat cei de la Profi.

Printre oraşele în care s-a înregistrat această problemă la magazinele Profi se numără: Bucureşti, Ploieşti, Galaţi şi Constanța. Pentru a afla mai multe informații cu privire la orașele în care au fost sesizate neregularitățile, consultați pozele atașate în galerie.

Ce alte produse au fost retrase de la raft

La finalul lunii ianuarie a acestui an, la nivelul lanțului de magazine Mega Image au fost depistate produse ce conțineau salmonella. Potrivit informațiilor făcute publice pe site-ul celor de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, un sortiment de cârnaţi a fost scos de la vânzare după ce ar fi ieșit la iveală ca ar conține salmonella.

Mega Image nu a fost singura companie care s-a confruntat cu această problemă. Ferrero a început, de asemenea, în luna aprilie a anului curent să-și retragă de la raft un aliment în urma contaminării produsului cu aceeași bacterie. Astfel, în scurt timp, ouăle Kinder au fost scoase de la vânzare din toate magazinele Auchan din România. Problema nu a fost doar una națională. Focarul a fost depistat la nivel european.

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a precizat la acea vreme Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Pentru a nu achiziționa astfel de produse, consumatorii ar trebui să consulte site-ul celor de la Autoritatea Naţională Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Tot aceștia au făcut public și cazul de spanac cu hepatita A înregistrat la nivelul lanțului de magazine Profi.

Adauga un comentariu