Local

Atenţie studenţi! Cursurile din universităţile din Iaşi NU se suspendă de mâine, 5 noiembrie 2020

Publicat: 04 nov. 2020
Universități din Iași

Având în vedere că lumea este panicată în ceea ce priveşte activitatea universităţilor din Iaşi, dacă se ajunge la suspendarea cursurilor din cauza ratei de incidenta ce va depăşi 3 cazuri la mia de locuitori, reprezentanţii unităţilor de învăţământ superior au făcut un anunţ.

Astfel, universitățile ieşene NU îşi suspendă activitatea didactică. În altă ordine de idei, unităţile de învăţământ superior nu trec la cursurile online, chiar dacă Municipiul Iaşi trece în scenariul roşu.

Conform ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii, decizia de a se suspenda activitatea didactică fata în faţă în mediul academic se ia doar după ce Direcţia de Sănătate Publica Iaşi prin consultare cu conducerea fiecărei universităţi în parte, respectiv rector şi Senatul academic, constata că sunt focare în acele unităţi. În consecinţă, activitatatea didactica nu se mai poate desfăşura.

În acest moment, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași este singură unitate de învăţământ superior care îşi desfăşoară întreaga activitate online, pe când în celelalte unităţi cursurile se desfăşoară fata în faţă în ceea ce priveşte activitatea anumitor seminarii şi laboratoare, pe grupuri şi rotaţii.

Comentarii
 • Pai normal! Sa se faca imunizarea natural :)))

  Saracii studenti sunt spalati cu sintagma „Daca nu facem onsite, nu ne vor fi recunoscute diplomele”. Poate exista un sambure de adevar pe undeva.

  Sa crezi ca atat timp cat Cluj si Bucuresti au trecut activitatea in online deja, iar tu din T.Popa vei fi singurul cu diploma recunoscuta, mi se pare foarte amuzant :))) Probabil promotia 2021 va avea doar 490 de studenti inscrisi, toti din Iasi, ceilalti neavand dreptul de a intra in rezidentiat :)))))))))

 • Studentii si cadrele medicale din UMF isi merita soarta. Economiile mari din Europa au inchis totul, inclusiv universitatile, numai la UMF Iasi nu vor fi recunoscute diplomele daca se trece in online. Nu se gandeste nimeni la bolnavii din spitale care se pot imbolnavi de la studenti, la studentii si cadrele medicale cu boli cronice etc.. Domnul rector isi urca churul in Touareg si se sigileaza in birou, iar la finalul zilei se intoarce linistit acasa si ne spune cum totul e sub control si daca a vazut cineva virusul. Un cretin impreuna cu toata gasca lui care il linge in chur(Iancu, Azoicai, Grigoras, Serban etc.). Toti frustratii si psihopatii au ajuns sa conduca aceasta facultate. Cei din conducere n-ar trece un examenul psihologic, nu mai spunem de unul psihiatric. Prosti si studentii ca accepta mizeria oligofrenilor si nu realizeaza riscurile la care se expun. Felicitari UMF Iasi! Mai retardati ca voi nu exista!

 • UMF Iași își bate joc de orice reguli ca întotdeauna! În contextul în care au fost pe puțin 100 de cazuri, rectorul se mândrește că e puțin de tot raportat la numărul de studenți (apx. 12.000).
  Studenți înghesuiți în amfiteatru, dar și în vestiare câte 5 grupe (deci vreo 50 de oameni), săli care nu sunt dezinfectate între stagii și practică medicală 0! Efectiv se urmăresc prelegerile monotone ale profesorilor, lucru care se putea face lejer și de acasă! Scutind bani, timp și mai ales sănătate!

  Rușine Scripcariu

Adauga un comentariu