National

Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. Puncte de trecere a frontierei închise

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. Puncte de trecere a frontierei închise
Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. Puncte de trecere a frontierei închise

Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că autoritățile din Grecia au lăsat deschis, în perioada 1-15 iulie, un singur punct de trecere al frontierei cu Bulgaria, și anume Kulata-Promachonas.

Pentru a ajunge în Grecia, românii foloseau și alte cinci puncte de trecere spre litoralul grecesc. Acestea au fost închise de către autoritățile grecești. În ceea ce privește ieșirea din Gecia, aceasta se poate face pe la toate punctele de frontieră.

Această decizie a fost luată de autoritățile grecești din cauza introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form). Introducerea acestui formular permite asigurarea unei evidențe stricte a persoanelorcare se deplasează în această țară.

Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia: Rămân valabile regulile deja stabilite

În ceea ce privește măsurile generale de prevenție anti-COVID-19, MAE avertizează că acestea rămân obligatorii: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și distanțarea socială.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe atenționează românii că autoritățile elene pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național. Aceste decizii sunt luate în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate în zilele următoare în Grecia.

Turiștii care intră începând de astăzi în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare. Acest formular conține destinația exactă și persoanele de contact (Passenger Locator Form). În plus, turiștii trebuie prezinte codul QR generat, printat sau pe smartphone, la intrarea în țară. Toți turiștii sunt obligați să completeze formularul PLF cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra pe teritoriul Greciei, transmite agenția de turism Giliola Travel.

Graţie acestei noi proceduri „vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia.

De asemenea, de astăzi, pentru intrarea pe teritoriul grecesc se va face screeningul de diagnostic necesar pentru menținerea turiștilor în siguranță pe tot parcursul sezonului.

Măsuri luate de bulgari și croați

O altă destinație aleasă de români pentru vacanța de vară este Bulgaria. Această țară a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în toate spaţiile publice închise. Decizia a fost luată după ce această ţară din Balcani a înregistrat cea mai mare creştere săptămânală a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Singurul scop al acestei decizii este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor bulgari”, a declarat ministrul Sănătății Kiril Ananiev.

Ananiev susține că rezidenţii din Bulgaria trebuie să poarte măşti sanitare în magazine, la evenimente sportive, în cinematografe şi teatre. De asemenea, este obligatorie şi respectarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între persoane.

Bulgaria, o ţară cu o populaţie de aproape 7 milioane de locuitori, şi-a redeschis restaurantele şi cafenelele, după ce recomandările de izolare au fost ridicate pentru cele mai multe stabilimente.

Croaţia, o altă destinație aleasă ca destinație vara de către turiștii români, a decis pe 29 mai să îşi deschidă graniţele pentru cetăţenii din Slovacia, Cehia, Ungaria şi Austria.

Pentru turistii din România care vor călători în Croaţia, în următoarea perioadă, pentru a evita carantina obligatorie impusă de autorităţi este recomandat să se evite în drumul către staţiunile croate de la Adriatica, următoarele state: Bosnia, Kosovo, Macedonia de Nord şi Serbia.

Adauga un comentariu