National

Atenționare pentru turiștii din România! La ce să se aștepte în minivacanța de Paște și 1 Mai

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenționare pentru turiștii din România La ce să se aștepte în minivacanța de Paște și 1 Mai
Având în vedere că Paștele pică imediat după minivacanța de 1 Mai, foarte mulți români au hotărât să facă rezervări pentru această perioadă în stațiunile de pe litoral, dar și din zonele montane.

A fost făcută o atenționare pentru turiștii din România! Având în vedere că Paștele pică imediat după minivacanța de 1 Mai, foarte mulți români au hotărât să facă rezervări pentru această perioadă în stațiunile de pe litoral, dar și din zonele montane. Iată la ce să se aștepte în minivacanța de Paște și 1 Mai.

Atenționare pentru turiștii din România!

În multe zone ale țării trebuie să ne așteptăm la aglomerație în următoarele zile. Conform informațiilor prezentate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, printre destinațiile preferate de turiști se numără zona Bran-Moieciu-Fundata.

„Pentru turismul rural, românii au optat pentru Zona Bran – Moieciu – Fundata. Această regiune este epicentrul turismului rural românesc. Aici, turiștii se bucură de peisaje pitorești, tradiții autentice și cazare în pensiuni rustice. O altă destinație căutată acum este Bucovina.

Cunoscută pentru mănăstirile sale pictate, Bucovina atrage turiști dornici să exploreze cultura și istoria regiunii. În topul preferințelor se află destinații pitorești din Maramureș, Mărginimea Sibiului dar și Delta Dunării.”, a transmis Traian Bădulescu, consultant în turism și purtător de cuvânt ANAT.

Cele mai căutate destinații pentur vacanța de Paște

Stațiunile montane sunt la mare căutare pentru vacanța care va urma. Cele mai alese de români sunt Predeal, Poiana Brașov și Sinaia. Cele mai multe rezervări au fost făcute în hoteluri din Mamaia, Eforie Nord, Vama Veche și Costinești. Românii scot din buzunare între 350 de lei și 1250 de lei de persoană, pentru trei nopți, în destinațiile preferate.

Stațiunile vor fi pline de turiști în minivacanța de Paște și 1 Mai. Românii trebuie să țină cont de câteva reguli când vine vorba de tradiționalul grătar de 1 mai. Cei care vor să facă un grătar în aer liber de 1 mai,  trebuie să țintă cont de o lege care se află în vigoare. Noul act normativ instituie reguli riguroase pentru activitățile de picnic desfășurate în mediul exterior, care includ consumul de băuturi sau alimente, precum și aprinderea focului.

Se permite efectuarea grătarului în aer liber cu condiția să se acorde prioritate în primul rând măsurilor adecvate de siguranță. Participanții la grătar trebuie să se asigure că focul nu reprezintă o amenințare reală pentru mediul înconjurător. Persoanele care nu utilizează un spațiu special amenajat pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Românii care iubesc grătarele, dar nu vor să se deplaseze într-un loc permis, se pot alege cu amenzi între 1000 și 3000 de lei, deoarece încalcă legea. Aprinderea focului în spații neamenajate / aprinderea focului în spații amenajate, fără supravegherea acestuia – între 2.000 și 5.000 de lei amenda; Desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/ sau a zonelor indicate pentru acestea – între 1.000 și 3.000 de lei amenda.

De asemenea, românii pot primi amendă de la 200 la 400 de lei pentru hrănirea animalelor sălbatice, îndepărtarea sau distrugerea plantelor, animalelor, rocilor sau a altor elemente ale cadrului natural și/ sau construit; postarea de semne sau mesaje; tulburarea liniștii, deranjarea comunităților locale, a vieții sălbatice sau a altor vizitatori. Un obicei iubit de români va fi interzis. Românii care fac grătare, dar nu vor să se deplaseze într-un loc permis pentru organizarea acestuia, se pot alege cu sancțiuni severe deoarece nu țin cont de regulile de conviețuire socială.

Adauga un comentariu