Local

Au ajuns bătaia de joc a primarului! Persoanele cu dizabilități locomotorii din Iași, condamnate să stea în casă! – GALERIE FOTO

Publicat: 15 oct. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Au ajuns bătaia de joc a primarului Persoanele cu dizabilități locomotorii din Iași condamnate să stea în casă  GALERIE FOTO
Gică Munteanu se chinuie din 2018 să atragă atenția asupra drumurilor din comuna Ciurea

Gică Munteanu este una dintre cele 250 de persoane cu dizabilități locomotorii din Iași, comuna Ciurea. Starea drumurilor și lipsa rampelor de acces în microbuze îi fac aproape imposibilă deplasarea. Acesta a solicitat, în numeroase rânduri, remedierea problemei. În schimb, a primit doar refuzuri și uși închise în nas din partea primarului comunei Ciurea, Cătălin Lupu

În comuna Ciurea există cel puțin 250 de persoane cu probleme de handicap locomotor, 100 dintre cazuri fiind grave. Toți acești oameni se confruntă cu nepăsarea celor din conducerea comunei.

Din 2018, Gică Munteanu duce o luptă continuă cu Primăria comunei Ciurea. Având grave probleme locomotorii, acesta dorește să poată folosi mijloacele de transport în comun și să se poată deplasa pe drumuri cu scaunul rulant.

Persoanele cu dizabilități locomotorii din Ciurea îndură umilințe grave

Gică Munteanu a realizat numeroase petiții privind situația alarmantă din comună. Drumurile sunt impracticabile, iar transportul în comun nu are rampe pentru cei cu handicap locomotor. Acesta are de străbătut în jur de 1,5 km până la prima stație a mijloacelor de transport.

Reabilitarea drumurilor este în sarcina Primăriei Ciurea. Microbuzele ce realizează transportul în comun în localitate aparțin firmei S.C. Rottmarg S.R.L., care a câștigat licitația publică în ultimii ani.

Prezent în ședințele Consiliului Local, Gică Munteanu a semnalat mereu problema celor cu handicap locomotor. Acesta menționează că primarul Cătălin Lupu nu l-a ascultat, nu i-a oferit nicio soluție și nici nu crede că l-ar fi luat în serios. Primarul i-ar fi spus acestuia că transportul în comun este pentru cei ce merg la muncă, nu pentru cei ce stau degeaba acasă.

„Am primit răspunsul ca urmare a petiției mele. Deși a trecut termenul legal, nu am primit nici un răspuns. Când am sunat la primărie, mi s-a închis telefonul în nas”, menționează dezamăgit Gică Munteanu.

Problema drumurilor care sunt complet distruse nu îi afectează doar pe cei cu probleme locomotorii. Vârstnicii, copii sau femeile sunt victime într-un sistem corupt, dirijat de cei din conducerea primăriei.

Primarul comunei Ciurea, nepăsător la problemele oamenilor

Drumurile sunt impracticabile pentru cei imobilizați în scaunul rulant. În condiții meteo nefavorabile și în timpul sezonului rece, accesul este imposibil pentru oricine.

„Drumurile sunt impracticabile pentru persoanele cu dizabilități. Microbuzele care realizează transportul în comună nu au astfel de dotări. Firma S.C. Rottmarg S.R.L., ce a câștigat licitația, este una de-a casei pentru cei din conducerea primăriei”, afirmă Raul Nenestean, consilier local în comuna Ciurea.

Problemele în comuna Ciurea se țin lanț. Cătălin Lupu este preocupat mai mult de construirea unor bude de lux, în valoare de 80.000 de euro, pentru elevii din comună sau de promovarea sărbătorilor, unde a cheltuit 1.000 de lei.

„Cunosc cazul lui Gică Munteanu. A participat la ședințe, i s-au adus explicații, a primit răspunsul în termen, precum și un extras scris al ședinței. Mai multe informații vă transmit pe e-mail!“, afirmă Cătălin Lupu.

Gică Munteanu a primit răspunsul mult așteptat după ce reporterii BZI au contactat responsabilii din primărie.

Persoanele cu dizabilități locomotorii din Iași, respectiv din comuna Ciurea, mai au multe de îndurat din cauza nepăsării autorităților locale.

Comentarii
  • Acest domn beneficiază de o pensie asa cum prevede legea și în plus beneficiază de un însoțitor permanent,însoțitor pe care la refuzat pentru a beneficia tot el de o alta suma de bani.Ajutorul acordat de stat se situează undeva în jur de 4000 lei lunar,dar cum el este naiv este folosit ca arma electorala de acest Nenestean consilier local care este nemulțumit în permanență de tot ceea ce se întâmplă.

  • Georgia, neci pe departe nu primesc 4000 de lei lunar, și te intreb dacă o persoană normală se poate descurca cu 1500 de lei, atât primesc eu pensia de handicap 1000 de lei plus ajutorul de handicap 500 de lei. Naiv (ă) ești tu dacă crezi că sunt folosit în campania electorală. Eu am apelat la domnul Nenestean să mă sjute. Când am onceput lupta cu primarul Lupu USR nici nu era în comuna Ciurea. Am noroc că acest Nenestean, cum îl numești, este om de ispravă și este de partea celor fără putința de a se face auziți.

  • Bună ziua. Înainte să comentați numai aberații poate ar fi bine să vă și documentați! Nu credeți că ar fi bine ca să vedeți situația reală de la fața locului?!!! Poate vă împrumută domnul Munteanu căruciorul dumnealui ca să vedeți și dumneavoastră cum ați reuși să vă deplasați în astfel de condiții pe străzile comunei, străzi care aparțin primăriei și care sunt uitate de către actuala conducere! În anul 2018 primăria a promis că o să asfalteze strada respectivă,dar fondurile necesare pentru acest demers s-au „evaporat”. Eu v-am provocat la o întâlnire acasă la domnul Munteanu! Ce ziceți, acceptați???

Adauga un comentariu