Actualitate

Au ajuns la Guvern miniştrii USR PLUS care şi-au scris demisiile

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au ajuns la Guvern miniştrii USR PLUS care şi-au scris demisiile

Miniștrii USR PLUS care şi-au depus demisiile au ajuns în aceste momente la Guvern. Aceştia au venit astăzi, 7 septembrie 2021, pentru a înregistra documentele de încetare a mandatelor. Prima a venit Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. A fost urmată de vicepremierul Dan Barna și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

După ce demisiile vor fi înregistrate, prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu va avea în atribuţiile sale să numească miniștri interimari care să preia portofoliile rămase vacante.

Miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile din funcţie

Ieri, miniștrii USR PLUS au transmis faptul că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Executivul condus de prim-ministrul Florin Cîțu.

Precizăm faptul că USR PLUS se afla în Cabinet cu nu mai puţin de șase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui – ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Cristian Ghinea – ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ciprian Sergiu Teleman – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Ministrul Justiției, Stelian Ion a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor în bloc.

Florin Cîțu, despre asocierea dintre USR PLUS cu AUR

Reamintim faptul că Florin Cîţu a spus că răul pentru statul român a fost făcut în momentul în care USR PLUS a acceptat să se asocieze cu AUR.

„În România coaliția de dreapta este cea care poate să guverneze, dar, e adevărat, e complicat atunci când cei de dreapta se asociază cu un partid extremist, după aceea îi vor lângă ei și pe socialiști”, a spus premierul.

Interpelat dacă mai există loc de împăcare, Florin Cîţu a răspuns: „Noi vrem să guvernăm România și trebuie să guvernăm România, nu este vorba de împăcare, este vorba de interesele românilor și aici s-au comportat, din punctul meu de vedere, ca niște copii răsfățați”.

De asemenea, prim-ministrul a mai fost întrebat luni ce va face marți, 7 septembrie 2021, dacă va găsi pe masă demisiile miniștrilor USR PLUS, Cîțu a spus: „vorbim mâine”.

Mai mult decât atât, premierul nu vede cum ar conduce un Guvern susținut de Partidul Social Democrat.

Prim-ministrul Florin Cîțu, despre demisiile în bloc ale miniștrilor useriști

Premierul Florin Cîțu a spus că cei de la USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați și că au legitimat un partid extremist, folosind o „schemă Dragnea”.

„Deci, până la urmă și-au dat demisia? Asta îmi spuneți… Era normal ca în momentul când depui o moțiune alături de AUR să-ți dai demisia din Guvern. Eu nu am văzut nimic, haideți să vedem întâi documentele și discutăm. Să vedem documentele întâi, dar eu cred că răul pentru România a fost făcut atunci când s-au asociat cu AUR. Acela este cel mai mare rău”, a declarat Florin Cîțu., întrebat luni seara cum comentează retragerea miniştrilor USR PLUS din guvern.

Adauga un comentariu