National

Au apărut în pieţele din România primele cireșe din acest an! Preţul este unul extrem de piperat, depășind gramul de aur

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au apărut în pieţele din România primele cireșe din acest an Preţul este unul extrem de piperat depășind gramul de aur
primele cireșe au apărut pe tarabele din România au un preț piperat

Ca în fiecare an, în perioada aceasta încep să apară, în pieţele din România, primele cireșe. Acestea nu au origini romaneşti fiind aduse din import. Preţul la care pot fi achiziţionate este unul uriaş.

Vestea apariţiei primelor cireșe i-a făcut pe cei cu dâre de mână să se deplaseze în pieţele din Bucureşti unde au putut achiziţiona aceste adevărate trufe de martie, la un preţ care porneşte din jurul sumei de 200 de lei.

Românii de rând nu s-au îmbulzit să cumpere cireșe

Din cauza preţului extrem de piperat, la tarabele pe care erau faimoasele cireșe de martie nu s-au format cozi. Puţini au fost cei care au ales să achite suma de 200 de lei pentru un kilogram de cireșe din import. În unele locuri, preţul cireşelor depăşeşte gramul de aur, acesta ajungând şi la 250 de lei.

În acest moment, cireșele apărute pe piață sunt din import, țările de origine fiind cele africane. Ulterior, în lunile mai și iunie putem spera la cireșe românești la un preț mai bun. Pofticioșii care visează la o porție de căpșune trebuie să scoată și ei din buzunar între 18 și 25 de lei pentru un kilogram.

Adauga un comentariu