Local

Au explodat cazurile de Delta la Iași! Ieri au fost confirmate încă zece! Spitalele ieșene se pregătesc pentru ce e mai rău

Publicat: 31 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au explodat cazurile de Delta la Iași Ieri au fost confirmate încă zece Spitalele ieșene se pregătesc pentru ce e mai rău
Județul Iași se află în valul patru

În județul Iași au fost confirmate zece noi cazuri de infectare cu tulpina Delta a COVID-19! Niciunul dintre cei zece pacienți nu era imunizat. În urma creșterii constante a cazurilor, județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei. Medicii ieșeni se așteaptă la ce e mai rău

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a confirmat ieri, 30 iulie 2021, zece noi cazuri de infectare cu tulpina Delta. Probele celor zece pacienți au fost recoltate în urmă cu aproximativ două săptămâni. Toate persoanele sunt în carantină și sunt sub supravegherea medicilor. Niciunul dintre pacienți nu era imunizat împotriva COVID-19.
„Astăzi, 30 iulie 2021, în jurul orei 14:00, am primit de la București rezultatele testelor efectuate în urmă cu aproximativ două săptămâni. Au fost confirmate zece noi cazuri de infectare cu tulpina Delta. Din numărul total, șase sunt din mediul rural și patru din urban, doi sunt din Pașcani și alți doi – din municipiul Iași. Niciunul dintre aceștia nu era imunizat împotriva COVID-19. Pacienții se află în carantină și sub supravegherea medicilor”, au declarat ieri reprezentanții DSP Iași.

Focar la Spitalul Municipal Pașcani

Încă o persoană a fost confirmată pozitiv la Spitalul Municipal Pașcani, în Secția de Neurologie. Aceasta este salariată. În ceea ce privește acest focar, inițial au fost confirmați pozitiv trei pacienți.
În acest caz, măsurile luate au constat în dezinfecția spațiilor, iar persoana nou-depistată a fost izolată la domiciliu și este monitorizată de către medicul de familie. Pe 26 iulie 2021, la nivelul județului Iași a fost raportat un focar de infectare la Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae”, din Pașcani, patru persoane fiind infectate cu COVID-19. Dintre acestea, două sunt salariate și două sunt beneficiare.

Județul Iași se află în valul patru

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a anunțat că județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut considerabil în ultima lună. Ieri erau ocupate peste 30 de paturi din spitalele suport COVID-19 de pacienții infectați cu o formă ușoară a bolii.
Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” a terminat pe 29 iulie 2021 construirea unui nou pavilion COVID-19. Medicii ieșeni se pregătesc pentru a face față noului val de infectări și au luat în calcul transformarea Secției ATI non-COVID în Secție COVID-19. La Terapie Intensivă sunt internați cinci pacienți în stare gravă, din care patru confirmați cu noua tulpină Delta, iar, la cel de-al cincilea, se așteaptă rezultatul testului.

În spitalele ieșene erau ocupate șase locuri ATI-COVID-19 în cursul zilei de ieri

Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele ATI, vineri, 30 iulie 2021, în spitalele suport COVID-19 din județul Iași erau oucpate 30 de locuri, dintre care șase ATI. Din cele șase, cinci paturi erau la Spitalul de Boli Infecțioase și un pat la Spitalul Municipal Pașcani. De la debutul pandemiei și până ieri, 30 iulie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.550 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Reprezentanții DSP Iași au precizat că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv. Numărul total de decese din județul Iași de la debutul pandemiei și până ieri a juns la 923. Potrivit raportului INSP din săptămâna 19 – 25 iulie 2021, toate decesele cauzate de COVID-19 au fost la persoane nevaccinate, iar 77 la sută din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Iași, Arad și Botoșani.

Tulpina Delta a făcut prima victimă la Iași

Marți, 20 iulie 2021, a fost declarat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta. Victima a fost o femeie de 90 de ani, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ea a fost internată pe 6 iulie 2021 și s-a numărat printre primele persoane infectate din județ. La internare, acesteia i-au fost recoltate și probe pentru test, ele ajungând la București pe 8 iulie 2021, adică două zile mai târziu.
Bătrâna a murit pe 12 iulie 2021, iar rezultatele testelor care au confirmat că este infectată cu noua tulpină au ajuns pe 20 iulie 2021. Medicii au ridicat suspiciunea de infectare deoarece fiul său se întorsese din străinătate și prezenta simptome de infectare. Rezultatul acestuia a fost negativ.

Adauga un comentariu