Actualitate

Au fost finalizate reparațiile la Stația de Cale Ferată Vicșani, la frontiera cu Ucraina

Publicat: 05 mai 2022
tren de marfa
S-au finalizat reparaţiile la Staţia de Cale Ferată Vicşani, la frontiera cu Ucraina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că au fost finalizate reparațiile la Stația de cale ferată Vicșani, la frontiera cu Ucraina, iar acum sunt operaționale încă cinci linii de cale ferată.

„S-au finalizat reparaţiile la Staţia de Cale Ferată Vicşani, la frontiera cu Ucraina! Sunt operaţionale acum încă 5 linii de cale ferată dintre care 3 linii de cale ferată cu ecartament larg şi 2 linii de cale ferată cu ecartament normal”, a scris Sorin Grindeanu, astăzi, pe Facebook.

Lucrările au început la sfârșitul lunii aprilie

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a transmis că lucrările de reparație și de consolidare s-au derulat în perioada 28 aprilie – 4 mai 2022, în regie proprie, de Regionala de Cale Ferată Iaşi şi au constat în: înlocuirea traverselor uzate; înlocuirea elementelor de prindere; completarea cu piatră spartă; buraj.

În acest moment, vagoanele care provin din Ucraina pot fi transpuse mai eficient pe trenurile de marfă românești.

Vagoanele din Ucraina pot fi transpuse mai eficient pe trenurile de marfă românești

El a adăugat că în acest moment, vagoanele care provin din Ucraina pot fi transpuse mai eficient pe trenurile de marfă româneşti.

„Astfel, va creşte volumului de trafic de marfă şi vor scădea timpii de mutare a mărfurilor din trenurile de pe liniile cu ecartament larg, în trenurile de pe liniile cu ecartament normal. La ora actuală, în staţia Vicşani sunt funcţionale în total 13 linii de cale ferată, care permit inclusiv operaţiuni mai bune de manevră a trenurilor (6 linii de cale ferată cu ecartament normal şi 7 linii de cale ferată cu ecartament larg)”, a completat ministrul Transporturilor.
Adauga un comentariu